RBC krijgt Clinge op bezoek

15-03-2019

 

ROOSENDAAL - Nadat vorige week wederom een uitwedstrijd werd afgelast, speelt RBC komende zondag weer thuis op het bijna altijd bespeelbare kunstgras van het Herstaco Stadion tegen het Zeeuws-Vlaamse Clinge.

Clinge was één van de weinige ploegen die afgelopen zondag wel de stormwind mocht trotseren. Op het eigen Sportpark Malperthuus werd met 1-3 verloren van Steenbergen, waardoor de rood-witten op de twaalde plaats bleven staan. Gelukkig voor Clinge verloor ook Victoria'03 en bleef de achterstand op de veilige elfde plaats slechts twee goals op doelsaldo. Logisch dus dat de ploeg van trainer Edwin van de Voorde er op gebrand is een goed resultaat te halen tegen RBC.

Toevalligerwijze speelt de concurrent van Clinge, Victoria'03, thuis tegen één van de concurrenten van RBC, namelijk Clinge's buurman HVV'24. Zij staan op de derde plaats met zeven punten achterstand op RBC, maar hebben wel een wedstrijd minder gespeeld. Roosendaal, de nummer 2, staat op zes punten en reist af naar Zevenbergen voor een duel met middenmotor Virtus.

Trainer-coach Henk Vos weet dat zijn manschappen na de in Goes verloren penaltyserie 2.0 zich volledig kunnen gaan concentreren op de competitie. Hij zal de oranjehemden uiteraard met slecht één opdracht het veld insturen: zorg voor drie punten.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Mark van den Brink uit Breda. De Pupil van de Week is Daan Huijbregts van RBC JO11-1. De toegang tot het Herstaco Stadion bedraagt € 3. RBC SeizoenClubCard houders hebben gratis toegang. Tot zondag, tot ziens bij RBC !