RBC JO9 schakelt ook MOC'17 JO9-1 uit

14-03-2019

BERGEN OP ZOOM - Op een doordeweekse regenachtige woensdag trad RBC J09 voor de vijfde ronde van de districtsbeker aan tegen MOC'17 J09-1. En nadat in de vorige ronde MOC'17 JO9-2 al was uitgeschakeld, boekte RBC ook deze wedstrijd, weliswaar nipt met 5-6, een overwinning.

In het begin leek het niet die kant op te gaan, want de meegereisde supporters zaten amper op hun stoel toen MOC'17 de score opende en op een 1-0 voorsprong kwam. De verdedigers van RBC stonden nog een beetje te slapen en voelden waarschijnlijk toch iets teveel spanning in hun ledematen.

De thuisploeg leek toch wel weer even verrast door de klasse van Meike Laseroms. Want zij gaf na een prachtige actie een goede assist op Jens van Loon waardoor de stand in de derde minuut alweer 1-1 was. Maar de thuisploeg was uiteindelijk niet lang onder de indruk. Hierdoor kon de ploeg van trainer Jovanni van Nijnatten geen vuist maken in de openingsfase. Zo hadden de verdedigers van RBC het knap lastig met het aanvalstrio van MOC’17 en kwam de thuisploeg beter en beter in de wedstrijd. In de eerste tien minuten keek RBC dan ook al snel tegen een terechte 3-1 achterstand aan.

Naarmate het duel vorderde wist RBC dat zij sowieso meer inzet moest tonen en dat dit duel ook op wilskracht en inzet zou worden beslist. In de tweede tien minuten toonde RBC als bekerwinnaar van 2018 toch zijn waarde en scoorde Tycho Damen een prachtige goal vanaf het middenveld. Nadat Niek van Dongen de stand op 3-3 had gebracht scoorde Meike Laseroms direct daaropvolgend de 3-4 voorsprong. De thuisploeg wist ook over veerkracht te bezitten en kwam net voor rust weer gelijk 4-4.

Het spelbeeld in de tweede helft werd in het begin iets anders door de wind in de rug. RBC wist van deze verandering het snelst te profiteren. Niek van Dongen scoorde met een goal de 4-5 voorsprong waarop Tycho Damen snel de voorsprong uitbreidde met een prachtige vrije trap van een enorme afstand. De voorsprong van twee doelpunten gaf RBC en de meegereisde supporters wat rust. Echter, niet voor lang. De thuisploeg drong zo sterk aan dat RBC enkel nog kon verdedigen en met nog zes minuten te gaan maakte de thuisploeg een prachtig doelpunt vanuit een prachtige aanval. Hierdoor werd de stand 5-6. RBC kwam de laatste vijf minuten niet meer aan voetballen toe. MOC'17 drong aan en voetbalde enkel nog op de helft van RBC. Maar doelman Sil Borsje van RBC was scherp en hield met een paar goede reddingen zijn ploeg op de been. De verdedigers waren inmiddels ook wakker geworden en met de hele verdediging sloegen zij zonder meer de goede aanvallen van MOC'17 af.

De blijdschap na het laatste fluitsignaal gaf goed aan dat de spelers van RBC zich er bewust van waren dat dit een echte bekerwedstrijd was. Spanning, sportiviteit en het besef dat het 'dubbeltje ook de andere kant op had kunnen vallen zorgde ervoor dat er in de kleedkamer luidkeels het RBC lied werd gezongen. Door deze overwinning staat JO9 nu in de kwartfinale. (Foto: Bram Visser Fotografie)