Pupil van de Week: Daan Huijbregts

13-03-2019

 

ROOSENDAAL - Pupil van de Week bij de thuiswedstrijd van RBC tegen Clinge is Daan Huijbregts. Onze razende reporter sprak met hem.

Na een week is de rust eindelijk teruggekeerd in Tullepetaonestad. Het is weer gewoon Roosendaal en de feestneuzen zijn opgeborgen in de carnavalskratten. Ik ga eens kijken in het Herstaco Stadion of iedereen het feestgedruis goed is doorgekomen. De dames achter de bar in ieder geval wel. Naast het functioneren achter de bar laten Wilma en Miriam ook de wasserette op volle toeren draaien. In de catacomben van het stadion zie je het allemaal gebeuren. Ik betreed het veld en zie daar direct de talentvolle JO11-1 van RBC het luie carnavalszweet eruit trainen. Dat kun je wel aan Denise Versteeg overlaten. Allemaal gemotiveerde koppies en het fanatisme spat er van af. Aan de zijkant kijken Henk en Gerjo goedkeurend er op toe. Daan Huijbregts, al weer bezig aan zijn vierde seizoen voor RBC, komt naar mij toe voor het interview.

Daan heeft een guitig koppie en oogt ietwat ondeugend. Maar wat kan hij goed voetballen met zijn fluwelen balbehandeling. Vanaf zijn vijfde jaar is hij gaan voetballen bij DSE uit Etten-Leur. Dankzij een instuifdag bij RBC hebben ze Daan ontdekt en aantal trainingen laten meedoen. RBC wilde graag dat Daan bij onze mooie Voetbal Academie kwam voetballen. Daan kan zowel op het middenveld als in de verdediging goed uit de voeten. Het liefst staat hij centraal. Natuurlijk vraag ik naar zijn mooiste voetbalmoment. Dat was met RBC JO9 op een toernooi in De Kuip. Het stadion van zijn favoriete voetbalclub. Direct na de aftrap door de tegenstander pakte Daan de bal af, passeerde de keeper en schoot de bal hard in het doel. Volgens de scheidsrechter was het die dag de snelste goal in een wedstrijd. Daan hoeft niet lang na te denken wat hij wil worden als hij groot is. Jawel… profvoetballer en dan uiteraard bij Feyenoord. Gelukkig beschikt Daan over veel voetbalwijsheid. Net als zijn vader. Al die talentjes voetballen op hun best als ze van hun moeder hun lievelingseten krijgen voorgeschoteld. Voor Daan is dat pizza met een witlofsalade. Als hobby’s heeft Daan uiteraard voetballen en ook gamen. Gezellig met zijn (voetbal)maatjes online.

Het was een heel gezellig gesprek met Daan. Wat zal hij aanstaande zondag een steun in de rug zijn voor onze spelers van RBC 1 voor de wedstrijd tegen Clinge in het Herstaco Stadion. Wij wensen Daan heel veel plezier bij de wedstrijd.