RBC na strafschoppen 'voorlopig' uit het KNVB-bekertoernooi

26-02-2019

 

GOES - RBC is vanavond - voorlopig - uitgeschakeld in het districts KNVB-bekertoernooi. In de achtste finale stond het na negentig minuten 1-1. Kansen had RBC niet weggegeven, maar opnieuw bleek - als zo vaak - een corner fataal. Vlak na de 0-1 van Anwar Tarfit door middel van een strafschop ging er een hoekschop in één keer in. Omdat na de reguliere speeltijd geen winnaar was, moesten er strafschoppen worden genomen. Er waren uiteindelijk 32 strafschoppen nodig om een winnaar aan te wijzen. Doelman Jordi Brühns stopte er twee. Dat bleek niet genoeg. Adnane Samra (schoot tegen de keeper aan in eerste run), Levy Schotel (lat in eerste run) en Anwar Tarfit (lat in tweede run) konden hun inzet niet verzilveren.

In de basisopstelling bij RBC ontbrak Quincy Schouten. De centrale verdediger was namelijk geschorst. "Ik begreep het zelf ook niet. Ik heb zelf maar even de KNVB gebeld of het wel klopte, maar die gaven aan dat ik inderdaad geschorst was," zo zei hij voor de wedstrijd. Centraal naast Anass el Gamali begon daardoor Jeroen Molenaar in het centrum. De verdediger was weer voldoende hersteld van zijn blessure, die hij opliep in het duel met Steenbergen. Doelman Joeri Leest nam uiteraard plaats op de bank ten faveure van Jordi Brühns.

SSV'65 begon furieus aan het duel en probeerde met alle macht zo snel mogelijk een doelpunt te forceren. RBC, niet echt onder de indruk van het rennen en vliegen van de tegenstander, nam al na enkele minuten de regie volledig over. De thuisploeg zakte daarna volledig in en probeerde vooral via counters gevaarlijk te worden. RBC daarentegen had moeite om door de handbalverdediging heen te komen. Een aantal keer lukte dat, maar de voorzet kwam niet bij een medespeler aan. Twee maal schoot Schotel van afstand, maar deze inzetten waren geen enkel gevaar voor de doelman van de club uit Goes. RBC-goalie Brühns had weinig te doen, want zijn verdediging wist vaak in een vroeg stadium aanvallen onschadelijk te maken. In de eerste helft kreeg RBC nog wel een tik te verwerken. Aanvoeder Mo Azaimi moest na ongeveer een half uur van het veld vanwege een blessure. Zijn plek werd ingenomen door Adnane Samra.

In de tweede helft werd SSV'65 wat sterker, maar ook nu konden zij geen kansen ontwikkelen. RBC pakte na een snelle uitbraak een strafschop. Schotel werd aangetikt in de zestien en ging naar de grond: penalty. Tarfit ging achter de bal staan en schoot binnen. De thuisploeg moest nu wel komen, wat ruimte zou opleveren voor de aanvallers van RBC. SSV'65 kwam echter via een hoekschop die er in een keer in ging weer op gelijke hoogte. Na de gelijkmaker kreeg RBC gelijk twee 100% kansen om de voorsprong weer te pakken. Eerst kwam Tarfit alleen voor de doelman, maar hij schoot recht op de keeper af die de inzet kon pareren. En niet veel later kwam er een voorzet van rechts die door Marouane Hamdoune simpel voor leeg goal binnen getikt kon worden, maar hij schoof de bal naast. "De keeper kwam met twee gestrekte benen in vanaf rechts en ik dacht ik schiet zo snel mogelijk, maar helaas ging hij naast," zo gaf hij na afloop aan.
Na deze twee grote kansen kreeg RBC geen grote mogelijkheden meer. SSV'65 ook niet, daar had het de hulp van RBC bij nodig. Mike Schalk schoot bijna een voorzet van de thuisploeg achter zijn goalie. Na het laatste fluitsignaal moesten er strafschoppen genomen worden. Samra mistte de eerste en niet veel later schoot Levy Schotel tegen de lat. Jordi Brühns pakte twee keer een strafschop. RBC nam de leiding in de strafschoppenserie, maar het was uiteindelijk Tarfit die net als Schotel de lat op zijn weg vond. Brühns, die tussen de twee eerder gemistte strafschoppen, drie maal dichtbij een derde strafschop stoppen was, kon de te nemen penalty (nummer 32) niet keren. RBC ligt hiermee 'voorlopig' uit het toernooi. Het RBC-bestuur heeft namelijk protest aangetekend naar aanleiding van het verloop van de penaltyreeks. Veertien strafschoppen werden via het ABBA-systeem afgewerkt, maar daarna besloot de scheidsrechter om het ABAB-systeem te volgen. Het kon op protest rekenen van de RBC-spelers en de technische staf. De scheidsrechter was echter resoluut in zijn beslissing. RBC heeft daarom protest aangetekend. Het zou betekenen dat de strafschoppen opnieuw genomen moeten gaan worden. (Foto: Arthur Verbraak)

SSV'65 - RBC 1-1 (0-0), 14-13 na strafschoppen

Opstelling RBC: Jordi Brühns; Mike Schalk, Anass el Gamali, Jeroen Molenaar (Huub Schuit), Marouane Hamdoune; Mo Azaimi (Adnane Samra), Gino de Klerk, Randy Elst; Levy Schotel, Mujib Yaqoubi, Anwar Tarfit

Scoreverloop: 65' Anwar Tarfit 0-1; 74' Bart Biesterbosch 1-1. Strafschoppen: teg. 1-0; Marouane Hamdoune 1-1; teg. 2-1; Anass el Gamali 2-2; Anwar Tarfit 2-3; teg. 3-3; teg. 4-3; Randy Elst 4-4; Huub Schuit 4-5; teg. 5-5; Mujib Yaqoubi 5-6; teg. 6-6; Gino de Klerk 6-7; teg. 7-7; Mike Schalk 7-8; teg. 8-8; Jordi Brühns 8-9; teg. 9-9; Adnane Samra 9-10; teg. 10-10; Marouane Hamdoune 10-11; teg. 11-11; Levy Schotel 11-12; teg. 12-12; Anass el Gamali 12-13; teg. 13-13; teg. 14-13

Scheidsrechter: Ronald Mol