KNVB stelt RBC in het gelijk

01-03-2019

 

ROOSENDAAL - De KNVB heeft RBC in het gelijk gesteld inzake het door RBC ingediend protest tegen het onjuiste verloop van de strafschoppenreeks tijdens de bekerwedstrijd tegen SSV'65. Scheidsrechter Mol stopte na 14 strafschoppen ten onrechte met het reglementair voorgeschreven ABBA-systeem en liet vervolgens de overige 18 strafschoppen om en om nemen. De KNVB heeft besloten dat er vanaf strafschop 15 opnieuw moet worden verder gegaan waarbij SSV'65 begint.

Onmiddellijk na de wedstrijd besloten de bestuursleden Jos Hack en Paul Kuipers na overleg om scheidsrechter Mol en het bestuur van SSV'65 mede te delen dat RBC bezwaar zou aantekenen. Scheidsrechter Mol gaf desgevraagd toe dat hij zelf al twijfels had omtrent de juistheid van zijn beslissing om het strafschoppensysteem te wijzigen. Het bestuur van RBC verwees in haar bericht aan de KNVB naar artikel 7 van het bestuursbesluit KNVB districtsbeker amateurs seizoen 2018/'19. Hierin staat overduidelijk beschreven dat alle strafschoppen volgens het ABBA-systeem genomen moeten worden. Nu dit onjuist was geschied, verzocht RBC de KNVB om de strafschoppen opnieuw te laten nemen.

Dit gaat gebeuren op dinsdag 12 maart om 20:30 uur op Sportpark Het Schenge in Goes. De winnaar van de strafschoppenserie plaatst zich voor de kwartfinale en speelt thuis tegen Kloetinge.