Focus nu op bekertoernooi

25-02-2019

 

ROOSENDAAL - Nu RBC twee topduels in de competitie achter de rug heeft en met goed gevolg afgesloten, kan de focus van de oranjehemden nu volledig op het bekertoernooi gericht worden. Morgenavond gaat RBC op bezoek bij zaterdag 2e klasser SSV'65 in Goes.

RBC speelde nog nooit een officiële wedstrijd tegen SSV'65. De club werd opgericht door voetballers van de bedrijfsvoetbalploeg van de Apparaten Ketel Fabriek en van zondagvereniging GOES die met zijn allen op zaterdag wilden gaan spelen. Samen Sporten Vereent vonden zij. De Goese zaterdagclub speelde in het seizoen 2006-2007 zelfd in de Hoofdklasse. Inmiddels speelt SSV'65 al 12 jaar onafgebroken in de Tweede Klasse. 

De ploeg van trainer Carlos de Jonge staat momenteel op de negende plaats in de Zaterdag 2e klasse E en steekt in een prima vorm. De eerste wedstrijd na de winterstop werd nog verloren, maar daarna werd er geen nederlaag meer geleden. Afgelopen zaterdag werd met 3-1 gewonnen van Krabbendijke.

In het bekertoernooi schakelde SSV'65 in de poulefase zondag 2e klasser Cluzona en zondag 1e klasser DOSKO uit. Daarna werden zaterdag 3e klasser GPC Vlissingen (1-7), zondag Hoofdklasser IFC (2-1) en zaterdag 1e klasser VVGZ (1-3) verslagen.

De selectie van trainer-coach Henk Vos kan dus de borst nat maken. Maar na de overwinningen op de titelconcurrenten HVV'24 en Roosendaal reist de ploeg vol vertrouwen af naar Goes. Voor de ploeg die het duel weet te winnen, wacht in de kwartfinale een thuiswedstrijd tegen de winnaar van Kloetinge - Halsteren (za). Die kwartfinale staat voor dinsdag 2 april op het programma.

De wedstrijd staat morgenavond onder leiding van scheidsrechter Ronald Mol. De toegang tot Sportpark Het Schenge is gratis.