RBC zet grote stap na opnieuw winst in topper

24-02-2019

 

ROOSENDAAL - RBC heeft geweldige zaken gedaan vanmiddag in de Zondag Derde Klasse A. De koploper ging op bezoek bij stadgenoot en nummer twee Roosendaal. Net als een paar weken terug in het bekertoernooi moest RBC een achterstand goed weten te maken na rust. De ploeg van trainer-coach Henk Vos flikte dat kunstje opnieuw, al had het daar wel letterlijk de helpende handen van doelman Roy de Weert voor nodig. Een ogenschijnlijk simpel schot van Mujib Yaqoubi werd door de doelman netjes in de verre hoek geduwd. Het duel werd tevens andermaal ontsierd door een rode prent. Net als in het bekerduel kon opnieuw een speler van de thuisploeg inrukken voor het einde van het duel. Siebe Pal was het ditmaal die met twee gele prenten vroegtijdig naar de kant kon gaan.

Bij RBC was ten opzichte van vorige week een wijziging in de basiself toegepast. Mo Azaimi was weer hersteld en nam zijn gebruikelijke plek naast Gino de Klerk in. Mujib Yaqoubi mocht uiteraard na zijn goede optreden tegen HVV'24 (drie goals) weer in de punt starten en werd geflankeerd door Adnane Samra en Anwar Tarfit. Vlak achter hem stond Randy Elst op 'tien'. De wisseling met Azaimi ging ten koste van Levy Schotel, die op de bank begon.

De thuisploeg begon het duel ten opzichte van een aantal weken terug in de beker anders. Toen probeerde de ploeg met een overrompelingstactiek snel tot scoren te komen. Dat lukte toen ook. Nu werd er meer een schaakspel gespeeld. RBC drukte ook niet echt door, waardoor er vooral een gevecht op het middenveld ontstond. Roosendaal kwam wel bij de eerste de beste kans op voorsprong. Een voorzet vanaf rechts werd door Wesley van Zundert in de kleine hoek gekopt. RBC kreeg daarna enkele kansen op de gelijkmaker. Een kopbal van Quincy Schouten na een hoekschop ging rakelings naast, waar twee RBC'ers de bal voor het intikken hadden. Daarvoor vond Yaqoubi ook keeper De Weert op zijn pad. Zijn boogbal kon nog net over getikt worden. Marouane Hamdoune werd daarna vrij voor de Roosendaalse goalie gezet, maar hij verslikte zich in de keuze die hij moest maken en viel na een misstap tegen de vlakte. Vlak voor de rust leek Samra RBC naast Roosendaal te schieten. Na een goede actie op links, waar hij twee spelers het bos instuurde, zag hij zijn inzet gekeerd worden door de doelman. Aan de andere kant bracht Schouten redding op de doellijn.

Na de rust opende RBC niet sterk en moest het ook de eerste kans aan Roosendaal laten die over gekopt werd door Kevin Jurgens. Een kwartier voor tijd wist de koploper echter op gelijke hoogte te komen. De ingevallen Schotel wist met een prachtige pass alleen voor de keeper te komen en vervolgens hard binnen te schieten, 1-1. Daarvoor kon Tarfit al de gelijkmaker maken, maar zijn inzet werd van dichtbij gekeerd door de doelman. Ruim een kwartier voor tijd kreeg Roosendaal nog twee grote kansen. Doelman Leest pakte ze allebei. Aan de andere kant vond Yaqoubi de doelman op zijn weg.

De ploeg van Vos wist de vele uitgespeelde kansen niet te verzilveren en had letterlijk de hulp nodig van de op dat moment goed keepende De Weert. Een makkelijk schot uit de tweede lijn van Yaqoubi leek een simpele redding te gaan worden, maar de doelman duwde de bal in de verre hoek, 1-2 (zie foto). Een kleine tien minuten voor tijd werd het duel nog ontsierd door een rode kaart. Pal kreeg zijn tweede gele prent en kon inrukken. RBC kwam na de rode kaart niet meer in gevaar en zet Roosendaal op zes punten achterstand. Na afloop werd ook bekend dat Terneuzen gewonnen had van HVV'24. De ploeg uit Hulst heeft nu met een wedstrijd minder gespeeld zeven punten achterstand. Terneuzen won overigens de tweede periodetitel. (Foto: Arthur Verbraak)

Roosendaal - RBC 1-2 (1-0)

Opstelling RBC: Joeri Leest; Mike Schalk, Quincy Schouten, Anass el Gamali, Marouane Hamdoune; Gino de Klerk, Mo Azaimi, Randy Elst; Adnane Samra (Levy Schotel), Mujib Yaqoubi, Anwar Tarfit (Jeroen Molenaar)

Scoreverloop: 26' Wesley van Zundert 1-0; 61' Levy Schotel 1-1; 76' Mujib Yaqoubi 1-2

Scheidsrechter: Tim Visser