RBC weer naar Hulsdonk

22-02-2019

 

ROOSENDAAL - Voor de tweede keer binnen een maand mag RBC naar Hulsdonk voor een wedstrijd tegen Roosendaal. Op 29 januari stond er een bekerduel uit de vierde ronde op de rol, komende zondag staat het inhaalduel uit de 14e speelronde op het programma.

Door de nederlaag die RBC vorige week toebracht aan concurrent HVV'24 en het gelijkspel wat Roosendaal tegen Steenbergen behaalde, steeg Roosendaal naar de tweede plaats. De rood-witten hebben drie punten achterstand op RBC. De voorsprong van RBC op HVV'24 bedraagt nu vier punten, maar de Zeeuws-Vlamingen hebben nog een wedstrijd te goed. Zij spelen zondag thuis de derby tegen Terneuzen. Bij winst pakt Terneuzen de tweede periodetitel. Bij een gelijkspel of een nederlaag is ook Roosendaal nog kanshebber voor deze periode. Om goede zaken te kunnen doen op beide fronten is voor Roosendaal een overwinning op RBC dus eigenlijk noodzakelijk.

Maar ook RBC gaat voor drie punten naar Hulsdonk. Na de overwinning op HVV'24 zijn de mannen van trainer-coach Henk Vos er op gebrand om hun voorsprong op beide achtervolgers verder uit te breiden. De oranjehemden weten dat ze de overwinning niet cadeau zullen krijgen in dit tweede achtereenvolgende topduel en stadsderby, maar weten zich gesterkt door de onlangs op Hulsdonk behaalde 1-2 bekeroverwinning. Ook hoopt de selectie op de steun van zo veel mogelijk supporters die Hulsdonk oranje zullen kleuren.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Tim Visser uit Dinteloord. De aftrap is om 14:30 uur.

Historie Roosendaal - RBC:
1972-1973     Roosendaal - RBC     1-6     2e ronde districtsbeker - Zuid 1
1977-1978     Roosendaal - RBC     0-3     2e ronde districtsbeker - Zuid 1
2017-2018     Roosendaal - RBC     1-0     Zondag 3e klasse A - Zuid 1
2018-2019     Roosendaal - RBC     1-2     4e ronde districtsbeker - Zuid 1