RBC steviger op troon na overwinning op HVV'24

17-02-2019

 

ROOSENDAAL - RBC heeft uitstekende zaken gedaan in de titelstrijd. De Roosendaalse ploeg won met 5-2 van naaste achtervolger en koploper in het verliespuntenklassement HVV'24. Daarnaast zag het Roosendaal punten verspelen tegen Steenbergen. Door de overwinning staat het nu vier punten voor op de ploeg uit Hulst (nog wel een duel tegoed) en drie punten op stadgenoot Roosendaal. Bij RBC was Mujib Yaqoubi de grote man. Hij scoorde drie maal.

Bij RBC was een wisseling op het middenveld. Mo Azaimi kon niet spelen vanwege ziekte. Jeroen Molenaar is nog altijd gebleseerd, waardoor Quincy Schouten en Anass el Gamali het centrum vormden. Op het middenveld was gekozen om Randy Elst wat verder terug te trekken van de 'tien'. Levy Schotel en Mujib Yaqoubi hadden allebei een basisplaats  en moesten voor diepgang zorgen.

RBC kwam na ruim één minuut al op voorsprong. Yaqoubi werd weggestuurd en het vlagsignaal voor buitenspel bleef uit. Hij wipte de bal over de keeper heen, 1-0. De Roosendalers leken de wedstrijd volledig in handen te hebben, maar na een kwartier stond het plots weer 1-1. De Roosendaalse defensie was Lamine Tew kwijt die in vrijstaande positie kon inschieten. Dat was opmerkelijk, omdat hij met zijn grote verschijning juist erg opviel. Ook bij de tweede goal van HVV'24 stond hij volledig ongedekt en kon hij inkoppen.

Twee minuten na de gelijkmaker nam RBC een hernieuwde voorsprong. Adnane Samra werd op rechts weggestuurd en met een lage voorzet bereikte hij Yaqoubi bij de tweede paal die binnen wist te tikken, 2-1 (zie foto). De ploeg uit Hulst leek weer op gelijke hoogte te komen, maar de pegel vanuit een vrije trap stuiterde via de lat weer terug het veld in. RBC kreeg nog een levensgrote kans via Samra. Hij werd weggestuurd door Elst, zag de meegelopen Yaqoubi alweer vrij staan, maar de keeper doorzag zijn bedoeling en kon de lage voorzet eruit halen. Daarna zag El Gamali een schot vanuit de tweede lijn nog voorlangs gaan.

Vlak na rust kwam RBC op een 3-1 voorsprong. Anwar Tarfit wist met een fantastische diagonale pass Samra te bereiken die op zijn beurt zijn tegenstander uitkapte en raak schoot, 3-1. Daarna was het snel weer 3-2, toen Tew om onbegrijpelijke redenen weer helemaal vrij stond. Hij kopte in, waar doelman Joeri Leest er niet goed uitzag. Na een klein uur spelen vergrootte Yaqoubi de voorsprong weer met zijn derde van de middag, 4-2. Daarna wist Leest met twee goede reddingen de aansluitingstreffer te voorkomen.

Door de voorsprong van RBC gaf HVV'24 steeds meer ruimte weg. Dat werd door de Roosendaalse ploeg een kleine tien minuten voor tijd uitgebuit. Via verschillende schijven kwam Tarfit vrij voor de keeper die de meegelopen Marouane Hamdoune de kans gaf om de voorsprong verder uit te bouwen. Hij faalde niet in de korte hoek, 5-2. De ingevallen Yeidi Muurmans leek ook een doelpuntje mee te pikken. Uit een uitbraak leek Elst Muurmans te kunnen bereiken, maar de keeper wist erger leed te voorkomen.

Door de overwinning zit RBC weer steviger op de troon. Volgende week staat er voor de ploeg van trainer-coach Henk Vos weer een flinke krachtmeting op het programma. Het moet dan op bezoek bij Roosendaal. In het bekertoernooi eerder deze maand was RBC wel te sterk voor de stadgenoot. Toen werd het 1-2 door doelpunten van Schouten en Samra. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - HVV'24 5-2 (2-1)

Opstelling RBC: Joeri Leest; Mike Schalk, Quincy Schouten, Anass el Gamali, Marouane Hamdoune; Gino de Klerk, Randy Elst, Levy Schotel (Lars de Voogd); Adnane Samra, Mujib Yaqoubi, Anwar Tarfit (Yeidi Muurmans)

Scoreverloop: 2' Mujib Yaqoubi 1-0; 16' Lamine Tew 1-1; 18' Mujib Yaqoubi 2-1; 50' Adnane Samra 3-1; 54' Lamine Tew 3-2; 58' Mujib Yaqoubi 4-2; 82' Marouane Hamdoune 5-2

Scheidsrechter: Rick Nelemans

Aantal toeschouwers: 280