Pupil van de Week: Matthijs de Waal

30-01-2019

 

ROOSENDAAL - Pupil van de Week bij RBC - MOC'17 is Matthijs de Waal van RBC JO11-2. Onze razende reporter sprak met hem.

Na de midweekse oefenwedstrijd  van de JO11-2, welke door onze jonge en energieke trainer Ivan Romme begeleid werd, schuift een nieuweling aan, Matthijs de Waal.

Matthijs is 15 december 2018 10 jaar geworden, zit in groep 6 en Senna is zijn zus. Matthijs is pas dit voetbaljaar begonnen bij de Voetbal Academie van RBC. Hiervoor stond hij twee seizoenen bij Roosendaal onder de lat. Het laatste seizoen bij Roosendaal is hij nog even snel kampioen geworden.

Na een training bij Voetbalschool RBC werd hij gevraagd om in de JO11-2 te komen keepen. Dat was een behoorlijke verassing voor hem, maar hij wilde deze kans heel graag grijpen.

Onze vriendelijke en gedreven keeper vond het in het begin best lastig, het niveau is hoog en er wordt vaker en harder getraind. Hij had dus wel wat tijd nodig om te wennen bij RBC. Hij heeft een heel leuk team, maar voor het team was het begin ook best lastig en rommelig. Onder leiding van een nieuwe trainer en met veel steun vanuit de ouders en de jeugdcoördinatoren zijn ze nu langzaam de weg naar boven aan het vinden. Dat geldt ook voor Matthijs, hij voelt zichzelf steeds beter thuis bij RBC en voelt zich ook steeds zelfverzekerder onder de lat.

Qua eten heeft hij een grote voorkeur voor eigenlijk alles…. Door de grote fysieke inspanning die hij moet leveren, gaan er op een avond makkelijk vier borden macaroni naar binnen.

Zondag als de mannen van RBC 1 een overwinning (hopen we) gaan binnenslepen tegen MOC'17, zal Matthijs acte de présence geven in het Herstaco Stadion. Met zijn aanwezigheid steunt hij het 1e elftal van RBC. Wij wensen Matthijs zondag veel plezier bij de wedstrijd.

Tot zondag!