Voorlopig geen wedstrijden op zaterdagavond

31-01-2019

 

ROOSENDAAL - Voorlopig zullen er geen wedstrijden meer op zaterdagavond in het Herstaco Stadion gespeeld gaan worden. De stadionverlichting is namelijk defect.

Voorafgaand aan de oefenwedstrijd tegen Oranje Wit 2 op dinsdag 15 januari weigerden de lichtmasten van het Herstaco Stadion dienst vanwege een technische storing. De wedstrijd ging desondanks gewoon door. Hoewel officieel niet geschikt voor wedstrijden, werd er gespeeld met de trainingsverlichting.

De technische dienst van het Herstaco Stadion heeft getracht de oorzaak van het defect op te sporen en te lokaliseren, maar is daar niet in geslaagd. Derhalve zal er een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld moeten worden. De stadiondirectie heeft echter besloten dit onderzoek en een eventueel noodzakelijke reparatie voorlopig niet uit te laten voeren. De consequentie is dan ook dat RBC voor onbepaalde tijd geen gebruik kan maken van de stadionverlichting. Dit betekent ook dat de thuiswedstrijd van RBC tegen HVV'24 niet op zaterdagavond 16 februari zal worden gespeeld, maar op de oorspronkelijke datum van zondag 17 februari.

Het bestuur van RBC, dat graag zoveel mogelijk wedstrijden op zaterdagavond zou willen spelen, betreurt de situatie. "Wij weten dat onze supporters graag op zaterdagavond naar het stadion komen voor een wedstrijd", aldus vice voorzitter Jos Hack, "en vinden het jammer dat er zo weinig clubs willen meewerken aan het verplaatsen van wedstrijden naar zaterdagavond. Nu hadden we eindelijk HVV'24 bereid gevonden om op zaterdagavond naar Roosendaal te komen en dan laat de verlichting het afweten. Doodzonde, want een avondwedstrijd is toch altijd iets aparts."

De laatste keer dat RBC een officiële wedstrijd op zaterdagavond afwerkte was de bekerwedstrijd tegen Zundert op 10 november. RBC won toen met 5-1.