Competitie barst weer los

18-01-2019

 

ROOSENDAAL - Komend weekend barst de competitie weer los. RBC gaat als koploper de tweede seizoenshelft in en moet er voor zorgen de achtervolgers Roosendaal en HVV'24 achter zich te houden. De eerste tegenstander in 2019 is Steenbergen. Zij komen zondagmiddag op bezoek in het Herstaco Stadion.

Steenbergen staat momenteel op de tiende plaats en staat twee punten boven een plek die verplicht tot het spelen van degradatiewedstrijden. Daar willen de mannen van trainer Marco Ernest uiteraard zo snel mogelijk vandaan. De blauw-witten speelden in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft twee oefenwedstrijden. Van vierdeklasser ODIO werd met 4-1 gewonnen, maar tijdens een trainingskamp in Weert werd met 4-2 van de plaatselijke derdeklasser MMC Weert verloren. Vorig jaar wist Steenbergen een 3-3 gelijkspel in het Herstaco Stadion af te dwingen. Een kwartier voor tijd leek RBC nog zeker van een overwinning. Na twee goals snel achter elkaar bracht RBC de stand na 75 minuten op 3-1. Tien minuten voor tijd ging het alsnog mis. Vlak voor tijd werd de gelijkmaker gemaakt. De ploeg van trainer-coach Henk Vos is dus gewaarschuwd.

RBC kende een uitstekende voorbereiding. De twee oefenwedstrijden werden allebei gewonnen: met 8-0 van derdeklasser SV Meerkerk en met 5-2 van Oranje Wit 2 dat uitkomt in de reserve Hoofdklasse. De oranjehemden hebben een voorsprong van drie punten op Roosendaal en vier op HVV'24, maar de Zeeuws-Vlamingen hebben nog een inhaalduel bij Philippine af te werken. Roosendaal gaat op bezoek bij rode lantaarndrager Schijf en HVV'24 ontvangt subtopper VVR.

Scheidsrechter bij het duel tussen RBC en Steenbergen is Niels Janssen uit 's-Hertogenbosch. De Pupil van de Week is Bickel van Loon. Hij wordt gesponsord door de BVR Groep uit Roosendaal, de bouwer van het Herstaco Stadion.

De wedstrijd zal overigens worden voorafgegaan door een minuut stilte ter nagedachtenis aan drie overleden RBC-corryfeeën. Eind december overleden de oud-spelers Jo van Loon (89) en Piet Bruijninckx (91). Vorige week overleed Ad Nooijens op 84-jarige leeftijd. Hij was in de jaren '70 en '80 jarenlang elftalbegeleider van het 1e elftal.

Wedstrijdtickets zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Herstaco Stadion voor € 3. RBC SeizoenClubCard houders hebben gratis toegang.

Historie RBC - Steenbergen:
2014-2015     RBC - Steenbergen     2-1     Zuid 1 - Zondag 4e klasse B
2017-2018     RBC - Steenbergen     3-3     Zuid 1 - Zondag 3e klasse A