Pupil van de Week: Bickel van Loon

16-01-2019

 

ROOSENDAAL - Pupil van de Week bij de thuiswedstrijd van RBC tegen Steenbergen is Bickel van Loon. Onze razende reporter sprak met hem.

Nu de feestdagen weer voorbij zijn en we elkaar allemaal een mooi sportief 2019 hebben toegewenst is het tijd om de oliebollen eraf te trainen. De eerste thuiswedstrijd van RBC voor de competitie lonkt alweer en direct daarna voor de beker de stadsderby tegen Roosendaal. Wat zie ik er naar uit, maar ook zie ik uit naar mijn interview met de Pupil van de Week, Bickel. Ook de jongens van RBC JO11-1 zijn in het nieuwe jaar krachtig begonnen onder de bezielende leiding van Denise Versteeg. De eerste storm van het jaar trotserend knalde het erop los tijdens de training. Ik hoor in de verte Bickel al van het veld komen. Je ziet dat hij al zijn energie kwijt kan op de training. Tijd voor het gesprek. 

Bickel is de linksback van zijn team. Hij speelt nu reeds drie jaar bij RBC. Daarvoor speelde hij bij DVO'60. Via een talentendag is hij gescout door RBC. Zijn mooiste voetbalmoment is met RBC JO9 èn kampioen worden èn de beker winnen. Zijn grote droom is ooit te voetballen voor zijn favoriete club Feyenoord. Dat zal hij wel van zijn vader hebben. Zijn lievelingseten is friet en pizza. Dan voetbalt hij op zijn best. Ik vraag hem hoe hij het vindt wekelijks te mogen trainen en voetballen in het stadion. De ogen van Bickel beginnen te twinkelen. "Ja", zegt hij enthousiast, "en vooral omdat mijn opa en papa hebben geholpen met bouw van het stadion." We zijn bijna aan het einde van het gesprek. Ik kan het niet laten te vragen naar de scheidsrechterskwaliteiten van papa.... Bickel reageert dan een beetje boos, want vertelt hij, "als ik raak getrapt wordt in de wedstrijd fluit papa nooit en zegt papa tegen mij: geen overtreding." Daar word je een harde verdediger van, zullen we maar zeggen. Het was een gezellig gesprek met Bickel. Wat zal hij a.s. zondag een steun in de rug zijn voor onze spelers van RBC 1 voor de wedstrijd tegen Steenbergen in het Herstaco Stadion. Bickel heel veel plezier bij de wedstrijd!

De Talenten Adoptieplan sponsor van Bickel is de BVR Groep uit Roosendaal, bouwer van het Herstaco Stadion.