RBC wint oefenduel met Oranje Wit 2

15-01-2019

 

ROOSENDAAL - RBC heeft het oefenduel met Oranje Wit 2 in winst weten om te zetten. In het eigen Herstaco Stadion werd het team uit de reserve Hoofdklasse met 5-2 verslagen.

Vanwege een technische storing weigerden de lichtmasten van het Herstaco Stadion dienst vanavond. De wedstrijd ging desondanks gewoon door. Hoewel officieel niet geschikt voor wedstrijden, werd er gespeeld met de trainingsverlichting.

Bij RBC was Quincy Schouten weer terug van vakantie en startte meteen in de basis. Doelman Joeri leest was ook weer van de partij. Mo Azaimi ontbrak. Yeidi Muurmans begon net als afgelopen zaterdag naast Gino de Klerk op het middenveld.

Oranje Wit opende sterk in de beginfase en liet de bal makkelijk rond gaan. RBC zakte wat in en probeerde via counters gevaarlijk te worden. De Roosendalers waren in de eerste fase slordig als het de bal had, maar de achterhoede van de bezoekers deden daar nog een schepje bovenop. Bij het rondspelen van de bal achterin kon Adnane Samra een tekorte pass onderscheppen en vrij voor de keeper komen. Hij gaf de kans aan Levy Schotel die er 1-0 van maakte (zie foto). Niet veel later maakte de keeper hands buiten het strafschopgebied en schoot Randy Elst de toegekende vrije trap binnen. Schotel leek er daarna 3-0 van te maken, maar zijn inzet ging via de binnenkant van de paal uit het doel.

Oranje-Wit drong na de achterstand nog wat meer aan en kreeg ook een kans die op de lat belandde. Niet veel later was daar wel de aansluitingstreffer. Vlak voor het rustsignaal zette Elst Schotel vrij voor de goal die zijn tweede van de avond maakte, 3-1.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld enigszins. RBC kreeg wat meer grip op het duel en kreeg ook enkele kansen, maar die werden niet verzilverd. Oranje Wit kwam een kwartier voor tijd terug tot 3-2, maar al snel nam RBC weer afstand. Tarfit brack op rechts door en gaf Mujib Yaqoubi een niet te missen kans, 4-2. Vlak voor tijd maakte Yaqoubi er ook nog 5-2 van. Een kleine tien minuten voor tijd viel Anass el Gamali nog in. De speler zat de afgelopen maanden in de lappenmand vanwege een hardnekkige knieblessure, maar maakte vanavond weer zijn eerste minuten. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - Oranje Wit 5-2 (3-1)

Opstelling RBC: Joeri Leest (Jordi Brühns); Mike Schalk, Quincy Schouten (Anass el Gamali), Jeroen Molenaar (Michiel Kuipers), Marouane Hamdoune; Gino de Klerk, Yeidi Muurmans (Lars de Voogd), Randy Elst; Anwar Tarfit, Levy Schotel (Mujib Yaqoubi), Adnane Samra

Scoreverloop: 7' Levy Schotel 1-0; 12' Randy Elst 2-0; 26' Max van Bezooyen 2-1; 42' Levy Schotel 3-1; 75' teg. 3-2; 82' Mujib Yaqoubi 4-2; 89' Mujib Yaqoubi 5-2

Scheidsrechter: Johan de Keizer