Eerste oefenwedstrijd in voorbereiding

10-01-2019

 

ROOSENDAAL - Zaterdagavond speelt RBC de eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Tegenstander in het Herstaco Stadion is zaterdag derdeklasser SV Meerkerk.

SV Meerkerk is van vrijdag t/m zondag op trainingskamp in Bergen op Zoom en reist van daaruit af naar Roosendaal voor deze wedstrijd. De ploeg uit de Alblasserwaard wordt sinds dit seizoen getraind door Gerrie Schaap, die zelf regelmatig tegenstander van RBC was als speler van Telstar, Emmen, SC Heerenveen, TOP Oss, FC Den Bosch en VVV. Na een langdurig verblijf in de Tweede Klasse degradeerde SV Meerkerk vorig jaar. De geel-zwarten moeten nog steeds wennen aan dat niveau en bezetten halverwege de competitie de elfde plaats in de Zaterdag Derde Klasse C. In de laatste wedstrijd voor de winterstop werd in de Zederik-derby tegen Ameide 0-0 gelijk gespeeld.

RBC is afgelopen zondag de voorbereiding gestart met een ochtend- en middagtraining. Naast een pittige veldtraining liet trainer-coach Henk Vos zijn manschappen ook een boksclinic van Nederlands kampioen Luuk Elzinga ondergaan. De mannen moeten worden klaargestoomd om de koppositie en de voorsprong op Roosendaal en HVV'24 te behouden. 

De wedstrijd tegen SV Meerkerk is een goede gelegenheid om de stadionverlichting weer eens te ontsteken en er een Avondje RBC van te maken. Supporters kunnen deze wedstrijd dan ook mooi gebruiken om er nog een verlate nieuwjaarsbijeenkomst van te maken. Uiteraard zijn ook supporters van SV Meerkerk van harte welkom. De toegang tot het Herstaco Stadion is gratis. Het supporterscafé is vanaf 18:00 uur geopend. Tot zaterdag, tot ziens bij RBC !