Jo van Loon overleden

01-01-2019

 

ROOSENDAAL - Na het overlijden van oud RBC-speler Piet Bruijninckx werd de RBC-familie wederom opgeschrikt met het verlies van een oud coryfee. Jo van Loon overleed op 24 december op 89-jarige leeftijd. Dat heeft zijn familie gisteren bekend gemaakt.

Jo van Loon was een ouderwetse back, een man van stavast. Van Loon was al een vaste waarde in het eerste elftal van RBC toen de oranje-witten in 1954 het betaald voetbal in stapten. Hij maakte ook deel uit van het kampioenselftal dat in 1957 de titel in de Tweede Divisie pakte. Na de promotie naar de Eerste Divisie bleef hij nog een aantal seizoenen basisspeler. Op 22 mei 1960 speelde hij zijn laatste competitiewedstrijd voor RBC. In die wedstrijd verloor RBC met 1-4 op De Luiten van DHC en was daardoor gedwongen beslissingswedstrijden te spelen tegen RCH en De Graafschap om degradatie naar de Tweede Divisie te ontlopen. Dat zou uiteindelijk lukken.

Dat Van Loon een echte RBC'er was, blijkt wel uit zijn overlijdensadvertentie. Die opent met: 'Er is een RBC'er doodgegaan." en is voorzien van het logo van RBC. Het afscheid van Jo van Loon heeft naar eigen wens in besloten kring plaatsgevonden.