Jaaroverzicht 2018

31-12-2018

 

ROOSENDAAL - RBC startte 2018 somber, maar eindigde in juni alsnog met een periodetitel op zak en kon op voor promotie. Het lukte de ploeg van afscheidnemend trainer-coach Danny Mathijssen niet om in een slijtageslag langs Unitas’30 te geraken. Veel spelers vertrekken naar andere clubs, maar RBC haalt daarentegen wel veel kwaliteit in huis. Voor het eerst in jaren weet RBC in de eerste seizoenshelft de selectie intact te houden. Er wordt zelfs een RBC O23 in het leven geroepen om spelers die niet veel aan spelen toekomen wedstrijdritme op te laten doen. Dennis Willigers blikt terug op een zeer bewogen jaar.

Januari
Henk Vos wordt op 22 januari gepresenteerd als toekomstig hoofd van de Voetbal Academie. In december vorig jaar is het RBC-bestuur met Henk Vos al overeengekomen dat hij trainer-coach van het eerste elftal wordt. Ook Gerjo Prins is aanwezig bij de presentatie. Naast assistent-trainer bij het eerste elftal zal Prins ook nauw betrokken zijn bij de jeugdopleiding. Dezelfde maand wordt Gonny Zwegers aangewezen als nieuwe penningmeester. Zij zal Rien Luijks opvolgen, die te kennen heeft gegeven te willen stoppen. Zwegers zal de bestuursfunctie vooralsnog uitvoeren op interim basis. Op de eerstvolgende Algemene Ledenvergadering zullen de leden haar voordracht dienen te goedkeuren. Vlak voor het duel met Roosendaal wordt groen licht gegeven door de KNVB voor John Schot. De aanvallende middenvelder is speelgerechtigd.

Wedstrijden
Alvorens RBC de competitie hervat tegen Roosendaal speelt het twee oefenduels. Zondag tweedeklasser Madese Boys en zaterdag derdeklasser VVC’68 worden verslagen. De overwinningen in de oefenduels zorgen er echter niet voor dat RBC goed van start gaat in de tweede seizoenshelft. In een barslecht duel tegen Roosendaal wordt verloren. RBC blijft in de gevarenzone bivakkeren.

14/01 RBC – Madese Boys 1-0 (oefenwedstrijd)
20/01 VVC’68 – RBC 2-6 (oefenwedstrijd)
28/01 Roosendaal – RBC 1-0

Februari
RBC is op zoek naar spelers voor RBC JO19 voor komend seizoen. Om dit te bewerkstelligen worden er instuiftrainingen georganiseerd. Voor de RBC-supporter is het tevens moeilijker om het Herstaco Stadion te bereiken. De Vlietbrug en de Borchwerf zijn tijdelijk afgesloten. De inzet van John Schot blijft beperkt tot één duel. Na een aantal misdragingen op de training stuurt trainer-coach Danny Mathijssen hem weg.

Wedstrijden
RBC speelt in februari drie competitiewedstrijden. Er wordt eenmaal gewonnen en een keer verloren. SC Gastel wordt in de absolute slotfase verslagen door een doelpunt van Mujib Yaqoubi, maar op bezoek bij koploper Hoeven wordt jammerlijk met 2-1 verloren. De wedstrijd tussen Groen Wit en RBC wordt in de tweede helft na een rode kaart van Huub Schuit voor de tweede maal gestaakt. De leidende arbiter is bang voor de thuisploeg na agressief gedrag en bestraft alleen nog  RBC-spelers. De aanwezige aanhang van RBC maakt daarbij opmerkingen richting de arbiter, waarna de scheidsrechter de wedstrijd staakt. Groen Wit leidt op dat moment het duel met 2-1.

04/02 RBC – SC Gastel 2-1
08/02 Halsteren (za.) – RBC 4-2 (oefenwedstrijd)
18/02 Hoeven – RBC 2-1
25/02 Groen Wit – RBC 2-1 (Gestaakt)

Maart
Halverwege maart doet de KNVB uitspraak na de gestaakte wedstrijd tussen Groen Wit en RBC. De voetbalbond legt alle schuld bij RBC in plaats van de thuisploeg die verantwoordelijk is voor het gestaakte duel. De Roosendalers ontvangen een boete en een punt in mindering voorwaardelijk. Die voorwaardelijke straf geldt tot het einde van het seizoen. Teammanager Corné Veraart krijgt tevens drie wedstrijden aan zijn broek. RBC moet daarnaast het resterende duel tegen Groen Wit met tien man uitspelen.

Wedstrijden
RBC moet punten gaan pakken om uit de onderste regionen te geraken. RBC doet echter slechte zaken in maart. De Roosendalers kunnen de voorsprong bij HVV’24 niet vasthouden. In de absolute slotfase lijkt Anwar Tarfit de winst alsnog veilig te stellen, maar zijn volley na een genomen hoekschop wordt op miraculeuze wijze via het hoofd van een speler van HVV’24 van de doellijn gered. Bij Breskens, eveneens een degradatiekandidaat, komt RBC niet verder dan 1-1. De Roosendalers moeten winnen om afstand te nemen van de ploeg uit het gelijknamige dorp, maar ondanks de vele kansen kan het karwei niet afgemaakt worden.

06/03 Tholense Boys – RBC 2-2 (oefenwedstrijd)
11/03 HVV’24 – RBC 2-2
20/03 WVV’67 – RBC 0-5 (oefenwedstrijd)
25/03 Breskens – RBC 1-1

April
Midden april staat de stadsderby tegen Roosendaal op het programma. Het RBC-bestuur wil die dag groot uitpakken. Er zijn optredens van Rob van Daal en DH Sound. Daarnaast zullen er enkele oud-spelers van RBC acte de presence geven. Daarnaast biedt RBC, mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren, gratis parkeren aan voor de wedstrijd.

Wedstrijden
RBC wint begin april de belangrijke degradatiekraker tegen Terneuzen. Een week later gaat het echter weer mis. De Roosendalers missen de ene na de andere kans in Bergen op Zoom tegen FC Bergen. Centrumverdediger Gino Pieter moet zelfs naar voren gestuurd worden om een enorm fiasco te voorkomen. Het is ook Pieter die de stand gelijk trekt. In de absolute slotfase lijkt Jovanni van Nijnatten RBC alsnog naar de winst te schieten, maar zijn schot gaat twee keer via de binnenkant van de paal uit het doel. Het inhaalduel tegen Groen Wit verliest RBC ruim, maar de oranje-witten spelen daarna wel een hele goede stadsderby met een duidelijke overwinning, ook Victoria’03 wordt met een enorme nederlaag huiswaarts gestuurd. RBC nestelt zich zelfs aan kop van de derde periode. Zit er nog een stunt in?

01/04 RBC – Terneuzen 2-1
08/04 FC Bergen – RBC 1-1
12/04 Groen Wit – RBC 5-2 (resterende 38 minuten uitgespeeld)
15/04 RBC – Roosendaal 3-0
22/04 RBC – Victoria’03 6-0

Mei
Begin mei maakt RBC bekend dat voor de jeugdopleiding vrijwel alle jeugdtrainers zijn aangesteld voor komend seizoen. Bij de bijeenkomst is ook de nieuwe hoofd voetbal academie Henk Vos aanwezig. RBC maakt ook van een aantal spelers bekend dat zij gaan vertrekken. Doelman Thierry Aarts, de verdedigers Gino Pieter en Joey Tak en aanvaller Kevin van Andel vertrekken naar MOC’17. RBC kan het grootste talent uit de jeugdopleiding niet behouden. Aaron Dekkers kiest voor Cluzona, hij wordt gevolgd door Sven van Son en Jari Voeten die ook de overstap maken richting Wouw. Wesley van Zundert kiest voor Roosendaal. Na al de vertrekkende spelers maakt RBC ook de komst van drie nieuwelingen bekend. Jacques Dekker (Cluzona), Gino de Klerk (SC Kruisland) en Gijs Gommeren (Alliance) komen de gelederen van de Roosendalers versterken.

Wedstrijden
RBC blijft gedurende mei in de onderste regionen bivakkeren. Dit komt, omdat de ploeg van trainer-coach Danny Mathijssen de wedstrijden die echt gewonnen dienen te worden gelijk speelt of verliest. Zo wordt er gelijk gespeeld tegen laagvlieger Steenbergen, maar wordt er daarna weer gewonnen van Philippine. Het laaggeklasseerde UVV’40 wint van RBC, maar de Roosendalers doen nog volop mee om de derde periode. De Roosendalers hebben het gehele seizoen nog niet gewonnen in een uitduel, maar er moet van Hontenisse gewonnen worden om nacompetitie voor degradatie te voorkomen. RBC wint ruim in Hontenisse en lijkt de derde periode voor het grijpen te hebben. Koploper Hoeven komt de laatste wedstrijd van het seizoen op bezoek, maar door onweer begint het duel later. Dat komt RBC goed uit, want bij de rust weet de Roosendaalse ploeg al dat het een ticket voor promotie naar de Tweede Klasse heeft bemachtigd. Trainer-coach Mathijssen haalt zijn belangrijkste spelers in de tweede helft naar de kant met het oog op het eerste promotieduel. Het duel met Hoeven gaat daarom verloren.

06/05 RBC – Steenbergen 3-3
10/05 RBC – Philippine 5-0
13/05 UVV’40 – RBC 2-0
20/05 Hontenisse – RBC 0-4 (RBC speelt zich veilig)
27/05 RBC – Hoeven 2-1 (RBC pakt ondanks verlies de derde periodetitel)

Juni
RBC maakt in juni meer spelers bekend die naar het Herstaco Stadion komen. Als eerste worden Quincy Schouten (Cluzona) en Levy Schotel (SC Kruisland) bekend gemaakt. Daarnaast wordt het Herstaco Stadion rookvrij bij jeugdwedstrijden- en trainingen. Het RBC-bestuur stimuleert een rookvrije omgeving, zodat kinderen tijdens het sporten niet geconfronteerd worden met roken. RBC maakt nog meer namen bekend. De neven Marouane Hamdoune en Anass el Gamali worden gepresenteerd als nieuwe versterkingen. Vooral de komst van Hamdoune wordt met luid gejuich ontvangen door de RBC-aanhang. Ook Jari Bosch sluit mogelijk aan bij de selectie van trainer-coach Vos. De verdediger komt over van Rood Wit W en gaat aan de slag als jeugdtrainer van RBC JO15-1 en kan in actie komen indien Vos een beroep op hem moet doen. Aanvoerder Lars de Voogd is gestopt en vlak voor het sluiten van de overschrijving is er nog steeds geen verdedigende middenvelder. Op 13 juni stuurt secretaris Paul Kuipers een bericht naar RBCFans.nl: ‘Daar is de zes’. Mohamed Azaimi wordt gepresenteerd als nieuwe spelverdeler. Hij komt over van SC Kruisland. Het eerste elftal heeft op de laatste dag van de overschrijving echter nog geen eerste keeper. Er is met meerdere keepers contact, maar telkens haakt er een keeper af. Op de laatste dag wordt Joeri Leest van Prinsenland aangetrokken. De selectie is compleet. Naast de versterkingen van buitenaf schuiven er nog vier jeugdspelers door: Jordi Brühns (doelman), Jeroen Molenaar (centrumverdediger), Yeidi Muurmans (middenvelder) en Adnane Samra (aanvaller).

Wedstrijden
RBC ontmoet in de eerste ronde van de nacompetitie de op papier zwaarste tegenstander. Op bezoek bij Unitas’30 moet RBC in één duel de volgende ronde bereiken. De Roosendalers zien twee maal de finishlijn en staan er éénmaal op, maar in een enorme slijtageslag staat RBC aan het einde van het duel met lege handen. Na tachtig minuten staat RBC met 2-4 voor, maar vlak voor het einde wordt het alsnog 4-4. De tweedeklasser komt in de verlenging zelfs op 5-4, maar Jari Voeten maakt via een spectaculaire omhaal 5-5. In het slot van de verlenging krijgt RBC via Tarfit (afstandsschot op de lat) en Yaqoubi (volley wordt uit de kruising getikt) twee dotten van kansen, maar doelpunten levert het niet op. Bij de strafschoppen lijkt doelman Aarts de held te worden door twee penalty’s te stoppen. Het blijkt echter niet genoeg. RBC mist er drie en blijft daardoor derdeklasser. Unitas’30 wint uiteindelijk de nacompetitie en blijft in de Tweede Klasse actief.

03/06 Unitas’30* – RBC 5-5 (*Unitas’30 wint na strafschoppen)

Juli
Halverwege juli maakt de KNVB bekend dat RBC opnieuw in de Derde Klasse A is ingedeeld. Er zijn een aantal verschuivingen in de competitie ten opzichte van het vorige seizoen. Uit de Vierde Klasse promoveren er vier clubs: Clinge (4A), Schijf (4B), SAB (4B) en VVR (4B). Virtus komt over uit district West 2 (3D) en het uit de Tweede Klasse gedegradeerde MOC’17 complementeert de Derde Klasse A. Eind juli wordt ook de bekerindeling bekend. RBC is ingedeeld in groep 2 75 en ontmoet zaterdag derdeklasser De Fendert, zondag vierdeklasser DIOZ en zondag vijfdeklasser De Schutters. Daarnaast wordt bekend dat RBC, alvorens het start aan de officiële wedstrijden, twee oefenduels afwerkt. Op zaterdag 18 augustus speelt RBC haar eerste oefenduel in het eigen Herstaco Stadion tegen het tweede elftal van Barendrecht (reserve Hoofdklasse), dat onder leiding staat van voormalig RBC-coach Erwin van der Woerdt. Een week later zal RBC de oefencampagne beëindigen tegen zondag tweedeklasser Rijen.

Wedstrijden
RBC speelt geen oefenwedstrijden in juli.

Augustus
Op 17 augustus wordt bekend dat RBC de competitie zal beginnen met een thuiswedstrijd tegen VVR. De laatste keer dat RBC de eerste competitiewedstrijd van het seizoen thuis speelt is alweer vier jaar geleden. Toen hield METO RBC op een brilstand: 0-0. RBC eindigt de competitie eveneens met een thuisduel. Victoria’03 is dan de tegenstander. Op 20 augustus is de jaarlijks terugkerende fotoshoot. Bram Visser zet de selectie van RBC op de gevoelige plaat. Tussen de bedrijven door is RBC ook begonnen met de trainingen in het Herstaco Stadion op het nieuwe seizoen.

Wedstrijden
RBC speelt twee oefenduels in augustus. Thuis tegen het tweede elftal van Barendrecht komt RBC niet verder dan 1-1. Een week later krijgt het een flink pak slaag op bezoek bij Rijen. De jubilerende thuisploeg wint met maar liefst 6-0, er is nog flink wat werk aan de winkel voor trainer-coach Henk Vos.

18/08 RBC – Barendrecht 2 1-1
26/08 Rijen – RBC 6-0

September
RBC start op 1 september met het bekertoernooi, waardoor het seizoen officieel van start is gegaan. RBC tekent eind september een samenwerkingsovereenkomst met Dotcomsport. Het spelervolgsysteem is in staat om alle geledingen binnen de voetbalorganisatie van RBC te ondersteunen. Het systeem waarborgt de continuïteit van de voetbal academie en zorgt ervoor dat de club minder kwetsbaar is bij verlies van belangrijk technisch kader, zo meldt RBC op haar website. Eind september schenkt Connectic RBC twee laptops, die met veel dankbaarheid in gebruik zijn genomen. Daarnaast koppelt de loting voor de tweede ronde van de beker RBC aan zondag tweedeklasser Zundert.

Wedstrijden
RBC opent het bekertoernooi met een overwinning op De Fendert. De aanwezige RBC-aanhang is nog niet overtuigd van het spel van de Roosendaalse ploeg. Overtuigen doet RBC wel in Zegge. Op bezoek bij DIOZ wordt met maar liefst 0-7 gewonnen en een week later wordt ook De Schutters letterlijk van het veld gespeeld: 12-0. RBC opent tevens met een overwinning in de competitie, maar verspeelt een week later een zeker overwinning op bezoek bij HVV’24.Na een 0-3 ruststand komt de Zeeuwse ploeg tien minuten voor tijd terug tot 3-3. Tweede doelman Jordi Brühns weet met een redding erger te voorkomen, waar Mujib Yaqoubi voor leeg goal de winnende lijkt te maken, maar hij kan een voorzet van Randy Elst alleen schampen waardoor hij zijn inzet over de achterlijn ziet gaan. Het eerste officiële doelpunt wordt overigens namens RBC dit seizoen gemaakt door Marouane Hamdoune. De eerste treffer in de competitie komt op naam van Gino de Klerk.

01/09 RBC – De Fendert 4-1 (beker)
09/09 vv DIOZ – RBC 0-7 (beker)
16/09 RBC – De Schutters 12-0 (beker)
23/09 RBC – VVR 1-0
30/09 HVV’24 – RBC 3-3

Oktober
RBC maakt in oktober bekend dat het twee nieuwe sponsoren heeft. Het gaat hierbij om Gloss en Vaillant. Daarnaast gaat de club – toch wel opmerkelijk – een marketingsamenwerking aan met de gemeente Roosendaal. De gemeente Roosendaal gaat deze samenwerking aan in het kader van het 750-jarige bestaan. De samenwerking beperkt zich tot één jaar. Half oktober maakt RBC bekend dat het met Zundert een overeenkomst heeft bereikt over het verplaatsen van het bekerduel naar zaterdagavond. Op zaterdagavond 10 november zullen beide clubs met elkaar de degens kruisen. Naast Zundert maakt RBC ook bekend dat op 16 februari 2019 een wedstrijd op zaterdagavond gepland staat. HVV’24 is dan de tegenstander. Op 19 oktober communiceert RBC dat het van start gaat met een elftal tot 23 jaar. Dit om spelers die minder aan spelen toekomen bij het eerste de kans te geven om wedstrijdritme op te doen. Ook spelers van RBC JO19 maken deel uit van de selectie. Het elftal zal in wisselende samenstelling zijn wedstrijden afwerken. Op 23 oktober zal de eerste wedstrijd van dit elftal plaatsvinden tegen Rood Wit W.

Wedstrijden
RBC blijft moeite houden om in de tweede helft het verschil te maken. De Roosendalers lijken conditioneel nog niet helemaal in orde. Tegen laagvlieger Terneuzen wordt met minimaal verschil gewonnen. Een week later weet Victoria’03 RBC op een gelijkspel te houden, maar de Roosendalers winnen thuis het topduel met Philippine en een week later wordt ook de eerste uitoverwinning geboekt op bezoek bij Clinge. RBC nestelt zich daarmee in de top van de competitie. RBC O23 heeft haar eerste oefenzege behaald in een duel met Rood Wit W O23 (4-1). Wel komt er een vreselijk bericht na afloop van het duel: Gijs Gommeren is zwaar geblesseerd geraakt na een botsing met de doelman van Rood Wit W. Hij loopt twee breuken op, waarvan een in het scheenbeen en een in het kuitbeen. Een lang herstel zal volgen met gips en opnieuw leren lopen. Vanuit de Supportersvereniging wordt een biermand gestuurd naar Gis om hem een hart onder de riem te steken. Gommeren was twee dagen daarvoor nog belangrijk voor het vlaggenschip toen hij het duel besliste tegen Philippine.

07/10 RBC – Terneuzen 3-2
14/10 Victoria’03 – RBC 1-1
21/10 RBC – Philippine 4-2
28/10 Clinge – RBC 1-2

November
RBC publiceert op 5 november de selectiefoto van het eerste elftal. Daarnaast maakt de club bekend dat jeugdspeler Armand Musai geselecteerd is voor Albanië O15. Het oefenduel dat RBC O23 onlangs speelde smaakt naar meer. Er wordt een officieuze competitie gestart waarin naast RBC ook Cluzona, DEVO, DVO’60, NSV en Rood Wit W deelnemen. Het team staat onder leiding van assistent-trainer Gerjo Prins. Op 24 november wordt bekend dat RBC in de beker een uitduel tegen RCS speelt. Bij een overwinning op de Zeeuwse ploeg wacht een uitduel bij de winnaar tussen Roosendaal en SC Gastel. RBC ontvangt eind november nog wel een treurig bericht. Gert van Boeijen is na een kort ziektebed overleden. Gert was jarenlang aanvoerder van de supporters en RBC verliest daarmee een trouwe supporter met een groot sociaal hart. Voorafgaand aan het duel met SC Gastel wordt een minuut stilte in acht genomen.

Wedstrijden
RBC wint de stadsderby met Roosendaal. Het duel wordt tegen het einde beslist door centrumverdediger Jeroen Molenaar. In de absolute slotfase maakt Hamdoune het feestje compleet met de derde treffer van de oranje-witten. RBC lijkt na de overwinning vleugels te hebben, want een week later wordt zondag tweedeklasser Zundert in de tweede ronde van de beker met een flinke nederlaag naar huis gestuurd. Anass el Gamali, geblesseerd geraakt op de training in de week voorafgaand aan het duel met Philippine, valt een paar minuten voor tijd in. Hij blijft echter last houden en zal de rest van de eerste seizoenshelft niet meer in actie komen.RBC dendert ook zonder El Gamali door en heeft bij MOC’17 een kleine kans op een periodetitel. Het is daarbij afhankelijk van koploper HVV’24. Alleen bij puntverlies van de club uit Zeeuws-Vlaanderen maakt RBC kans op de eerste periodetitel. Bij een gelijkspel moet er met minimaal vier goals verschil gewonnen worden. RBC haalt enorm uit in Bergen op Zoom. Na een vroege achterstand maakt de Roosendaalse club er uiteindelijk zes. Vooral Hamdoune (vier doelpunten) is op dreef in Bergen op Zoom. Het blijkt genoeg, want SC Gastel houdt HVV’24 op 2-2. RBC pakt daarmee een ticket voor de nacompetitie voor promotie naar de Tweede Klasse en staat gezamenlijk met HVV’24 aan kop in de competitie. Een week later wordt ook laagvlieger Schijf eenvoudig opzij gezet.

04/11 RBC – Roosendaal 3-0
10/11 RBC – Zundert 5-1 (beker)
18/11 MOC’17 – RBC 1-6 (RBC wint eerste periodetitel)
25/11 Schijf – RBC 1-4

December
Armand Musai heeft onlangs twee oefenduels met Albanië O15 gespeeld tegen de leeftijdsgenoten van Montenegro O15. Hij mag zich nu jeugdinternational van Albanië noemen. Op 17 december vind de Algemene Ledenvergadering plaats in het supporterscafé. Door de afwezigheid van penningmeester Zwegers moet voorzitter Jos Hermsen een beknopte samenvatting geven van de financiële situatie van de club. Vervolgens vind de eerste uitloting plaats ter aflossing van de in 2016 uitgegeven certificaten van lening. De betreffende certificaathouders krijgen binnenkort van RBC schriftelijk bericht van uitloting. Ondanks dat de trainerscarrousel al druk aan het draaien is in West-Brabant, komt er vanuit RBC geen nieuws. Het is nog niet bekend of trainer-coach Henk Vos gaat verlengen. Op 29 december nodigt RBC alle leden uit om op 4 januari 2019 te proosten op het nieuwe jaar.

Wedstrijden
RBC begint december opnieuw met een overwinning. Streekgenoot SC Gastel wordt met 1-0 verslagen. Er vind wel een opstootje plaats, na een zware charge op het kuitbeen van de ingevallen Levy Schotel. Dit wordt bestraft met direct rood. De bank van SC Gastel springt op en gaat verhaal halen. De scheidsrechter staakt het duel tijdelijk. RBC weet de voorsprong over de streep te trekken en hoort na afloop dat HVV’24 heeft verloren. Hierdoor staat RBC alleen aan kop. Een week later moet RBC puntverlies slikken. Laagvlieger SAB, dat graag om de bovenste plekken wil meestrijden, weet RBC op 2-2 te houden. Een kwartier voor tijd komen de Bredanaars zelfs op voorsprong bij de eerste kans die zij krijgen. De ingevallen Mujib Yaqoubi en Anwar Tarfit lijken RBC alsnog de overwinning te schenken, maar in de blessuretijd wordt een afstandsschot de Roosendaalse ploeg alsnog fataal. Het onverslaanbaar geachte RBC staat weer met beide benen op de grond en ziet achtervolgers HVV’24 en Roosendaal naderen. Twee dagen later spoelt RBC de kater van zondag alweer weg. RCS wordt in de derde ronde van de beker verslagen. Na afloop wordt bekend dat Roosendaal gewonnen heeft van SC Gastel. RBC zal in januari op bezoek gaan bij de stadsgenoot in de vierde ronde van de beker. RBC sluit de eerste seizoenshelft af met een uitduel op bezoek bij Virtus. RBC speelt opnieuw niet goed. Na een snelle rode kaart voor de club uit Zevenbergen komen de Roosendalers wel op voorsprong, maar ook tien man van de thuisploeg veroorzaken grote problemen bij RBC. Een strafschop wordt gestopt door doelman Joeri Leest, maar in de tweede helft komt Virtus wel langszij. Wéér moeten de invallers het doen. Yaqoubi zet RBC weer op voorsprong na een fantastisch actie en in de blessuretijd schiet Adnane Samra RBC naar het winterkampioenschap. RBC heeft bij de winterstop drie punten voorsprong op Roosendaal en vier punten op HVV’24 (wel een wedstrijd minder gespeeld).

02/12 RBC – SC Gastel 1-0
09/12 RBC – SAB 2-2
11/12 RCS – RBC 3-4
16/12 Virtus – RBC 1-3 (RBC is winterkampioen)