RBC winterkampioen na overwinning op Virtus

16-12-2018

ZEVENBERGEN - RBC mag zich na vandaag winterkampioen noemen van de Zondag Derde Klasse A. De ploeg van trainer-coach Henk Vos won met 1-3 op bezoek bij Virtus. Makkelijk ging het allemaal niet. De thuisploeg kreeg al snel een rode kaart, maar kreeg tegen het einde van de eerste helft wel een penalty. Doelman Joeri Leest stopte de strafschop met de voet. In de tweede helft liep RBC na de gelijkmaker uiteindelijk uit naar een veilige marge.

RBC begon gewijzigd aan het duel met Virtus ten opzichte van vorige week tegen SAB (2-2 gelijk). Gino de Klerk moest verstek laten gaan vanwege een blessure. Zijn plek werd overgenomen door Levy Schotel. Quincy Schouten begon weer centraal achterin en ook Mike Schalk had zijn basisplek terug.

RBC nam vanaf het beginsignaal het initiatief. Maar het was vooral Virtus dat gevaarlijk werd met de counters, maar kansen wisten zij echter niet te krijgen de gehele wedstrijd. Elke keer was er wel een verdediger van RBC die een schotkans kon voorkomen. Alleen afzwaaiers naast of over de goal waren de enige noemenswaardige wapenfeiten of RBC probeerde zelf doelman Leest te verschalken toen Schalk met een misser de bal op de bovenkant van de lat legde. De Roosendalers zelf lieten voorin weinig zien. Dreiging was er wel, maar schoten werden niet afgevuurd. Tien minuten voor de rust moest Virtus verder met tien man. Na enkele gele kaarten kreeg een aanvaller van de thuisploeg zijn tweede gele prent nadat hij hard door ging bij Schouten die een blessure aan zijn gezicht opliep. RBC's nummer vijftien kon wel verder.

De Roosendalers kwamen bij de eerste de beste kans wel op voorsprong. Randy Elst slaomde langs een wirwar aan benen en wist alleen voor de keeper met een puntertje in de verre hoek de 0-1 op het scorebord te krijgen. Vlak voor rust kon de ploeg uit Zevenbergen weer op gelijke hoogte komen. Uit een counter kon Marouane Hamdoune met een ultieme sliding op de bal erger voorkomen, maar RBC's linksback kreeg een strafschop tegen en een gele prent aan zijn broek. Doelman Leest wist de hard door het midden genomen strafschop te keren met zijn voet.

In de tweede helft bleef RBC tegen tien man voetballend de betere van de twee, maar de counters van de thuisploeg bleven gevaarlijk. De Roosendalers bleven net als in de eerste helft weinig creëren. Omdat RBC geen afstand nam bleef de thuisploeg hoop houden op een resultaat. Uit een corner scoorde Virtus de gelijkmaker. Daarna trapte RBC het gaspedaal in. Mujib Yaqoubi werd in het veld gebracht en ook ditmaal bracht dat nieuw elan in de ploeg. Anwar Tarfit wist vanaf de linkerkant Yaqoubi te bereiken die op de penaltystip stond. Met een fantastische beweging wist Yaqoubi drie man op de vierkante meter het bos in te sturen en schoot raak, 1-2 (zie foto). Na de 1-2 ging Virtus meer risico nemen, maar in gevaar kwam RBC niet. Daarentegen vergat de Roosendaalse ploeg de trekker over te halen. Adnane Samra kwam twee maal voor het doel, maar wist twee keer niet te scoren. In de blessuretijd wist hij een afgeslagen bal echter wél keihard binnen te schieten, 1-3.

Door de overwinning blijft RBC lijstaanvoerder van de Derde Klasse A. Roosendaal won vandaag met 3-1 van SC Gastel en volgt op drie punten. HVV'24 kwam vandaag niet in actie en volgt op vijf punten met een wedstrijd minder gespeeld. (Foto: Arthur Verbraak)

Virtus - RBC 1-3 (0-1)

Opstelling RBC: Joeri Leest, Mike Schalk, Quincy Schouten, Jeroen Molenaar (Huub Schuit), Marouane Hamdoune; Mo Azaimi, Levy Schotel, Randy Elst; Jacques Dekker (Mujib Yaqoubi), Adnane Samra, Anwar Tarfit

Scoreverloop: 43' Randy Elst 0-1; 62' Youk Tak 1-1; 75' Mujib Yaqoubi 1-2; 90' Adnane Samra 1-3

Scheidsrechter: Hans van Bekkum