Bekerduel in Oost-Souburg

10-12-2018

 

ROOSENDAAL - RBC reist morgenavond voor de derde ronde van de districtsbeker af naar Oost-Souburg. Tegenstander is zaterdag derdeklasser RCS.

RCS plaatste zich voor de derde ronde door een 5-0 overwinning op 4e klasser ST Hoedekenskerke/Kwadendamme. In de competitie staat de ploeg van trainer John Bentschap Knook op een achtste plaats. Afgelopen zaterdag werd 2-2 gelijk gespeeld tegen Kapelle.

De laatste keer dat RBC in Oost-Souburg op bezoek ging was RCS nog een zondagvereniging. Op 17 mei 2015 troffen beide ploegen elkaar in de eerste ronde van de nacompetitie. RCS streed tegen degradatie uit de Derde Klasse, RBC wilde promoveren vanuit de Vierde Klasse. RBC wist zich een prima uitgangspositie te verschaffen voor het bereiken van de finale door met 2-4 te winnen. In Roosendaal won RCS echter na verlenging met 1-4 waardoor RBC opnieuw in de Vierde Klasse moest starten. In een nog verder verleden reisde RBC ook al eens voor de beker af naar Oost-Souburg. In het seizoen 1935-1936 speelden RCS en RBC ook in de derde ronde tegen elkaar. Het werd toen 4-4 waardoor RBC zich als uit spelende ploeg kwalificeerde voor de vierde ronde. 

RBC verspeelde gisteren twee belangrijke punten tegen laagvlieger SAB. Wat dat betreft is het lekker voor de oranje-witten dat ze morgenavond al de mogelijkheid krijgen om deze kater zo snel mogelijk weg te spoelen.

De aftrap op Sportpark De Alblas is om 20:00 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Rick Sturm uit Oostkapelle. De winnaar van dit duel speelt op dinsdag 22 januari in de vierde ronde uit tegen de winnaar van Roosendaal - SC Gastel. Ook zij spelen morgenavond tegen elkaar.