RBC speelt gelijk tegen SAB

09-12-2018

 

ROOSENDAAL - RBC heeft in een zeer moeizame wedstrijd tegen nummer dertien SAB gelijk gespeeld. De Roosendalers kwamen een klein kwartier voor tijd op achterstand, maar wisten vlak voor tijd de achterstand om te buigen naar een 2-1 voorsprong. In de slotseconden ging het alsnog fout, 2-2. Nummer twee HVV'24 en nummer drie Roosendaal wonnen wel hun wedstrijden en naderen RBC tot een punt (HVV'24) en drie punten (Roosendaal).

Bij RBC kon Mo Azaimi niet starten. RBC's nummer drie en spelverdeler op het middenveld liep vorige week een hoofdwond op en kon niet starten. Zijn plek werd ingenomen door Mujib Yaqoubi. Achterin werd gekozen voor het centrum Huub Schuit - Jeroen Molenaar. Quincy Schouten, normaliter de vaste vervanger van de geblesseerde Anass el Gamali in het centrum begon als rechtsback.

RBC begon voortvarend tegen SAB, dat deze week nog haar trainer ontsloeg. De Roosendalers wisten echter geen bres te slaan in de compacte verdediging van de Bredanaars. Jacques Dekker leek de bal voor het inkoppen na een voorzet, maar de keeper zat er goed tussen. Randy Elst slalomde dwars door de verdediging heen van SAB, maar zijn inzet kon gekeerd worden. Echt grote kansen waren er niet. Beweging voorin was er ook sporadisch. Achterin kon RBC de counters van SAB, dat voetballend aan de bal aardig combinatievoetbal liet zien, redelijk makkelijk onschadelijk maken. De enige keer dat SAB dichtbij een goal was, kwam door RBC zelf. Schuit schoot over de bal heen, waarna doelman Joeri Leest erger kon voorkomen door een goede redding.

In de tweede helft werd het veldspel van RBC niet veel beter. De Roosendalers bleven de bovenliggende partij, maar grote kansen kreeg het niet. Dekker schoot over en Elst zag zijn vrije trap op de vuisten van de keeper gekeerd worden. Van SAB had RBC weinig te duchten. De ploeg kwam nauwelijks over de middenlijn, maar de enige keer dat dit gebeurde was het meteen raak. Op de rand van het zestienmeter gebied werd uit de draai in de verre hoek de score geopend, 0-1. De thuisploeg was daarna meteen bij de les. De ingevallen Levy Schotel, die Dekker verving, bracht opnieuw het gewenste vuur in de ploeg. Schotel liet na de achterstand meteen van zich spreken. In de zestien werd hij aangespeeld, gaf een hakje aan de goed meegelopen Tarfit die Yaqoubi bereikte die op zijn beurt de gelijkmaker maakte. Daarna was het opnieuw Schotel die Tarfit met een prachtige boogbal vrij voor de keeper zette. Tarfit wist met een volley in de verre hoek de 2-1 te maken (zie foto). In de slotseconden ging het alsnog fout. Achterin werd in het centrum niet goed verdedigd, waarna Maarten van Hecke opnieuw kon scoren met een boogbal over doelman Leest die te ver voor zijn goal stond.

Door het gelijke spel ziet RBC HVV'24 en Roosendaal weer dichterbij komen. De Roosendalers gaan aankomende dinsdag op bezoek bij RCS, voor de derde ronde van de beker. Het duel begint om 20.00 uur. Volgende week zondag speelt de Roosendaalse ploeg voor het laatste in 2018. Dan gaat de ploeg van trainer-coach Henk Vos op bezoek bij Virtus. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - SAB 2-2 (0-0)

Opstelling RBC: Joeri Leest; Quincy Schouten, Huub Schuit, Jeroen Molenaar, Marouane Hamdoune; Gino de Klerk, Mujib Yaqoubi, Randy Elst; Jacques Dekker (Levy Schotel), Adnane Samra, Anwar Tarfit

Scoreverloop: 78' Maarten van Hecke 0-1; 86' Mujib Yaqoubi 1-1; 90' Anwar Tarfit 2-1; 93' Maarten van Hecke 2-2

Scheidsrechter: Hans de Jong

Aantal toeschouwers: 200