Laatste thuiswedstrijd in 2018

07-12-2018

 

ROOSENDAAL - Wie RBC in 2018 voor de laatste keer in het eigen Herstaco Stadion wil bewonderen, heeft daartoe nog één keer de gelegenheid. Aanstaande zondag spelen de oranjehemden een thuiswedstrijd tegen het Bredase SAB.

SAB reist zondag af naar Roosendaal zonder trainer Marc de Weerd. Gisteren werd de verbintenis met directe ingang verbroken omdat de zienswijze van beide partijen te ver uit elkaar ligt, zo verklaarde de club in een persbericht. Afgelopen zondag verloor SAB op eigen veld met 2-3 van Schijf en zakte daardoor naar de dertiende plaats, een positie die aan het eind van het seizoen deelname oplegt voor het spelen van promotie-degradatiewedstrijden tegen de periodekampioenen uit de Vierde Klasse.

De laatste en enige keer dat SAB op bezoek kwam in het Herstaco Stadion was op 12 december 2013. Ook dat was toen de laatste thuiswedstrijd van dat jaar voor RBC. SAB was destijds hekkensluiter in de Vierde Klasse D en verloor met 4-0 van RBC. Van oudsher is SAB de parochieclub van de Sint Annakerk aan de Haagweg in Breda. Vandaar de naam Sint Anna Boys.

Koploper RBC boekte afgelopen zondag de zesde achtereenvolgende overwinning en liep, door de nederlaag van toenmalig mede koploper HVV'24, drie punten uit op de Zeeuws-Vlamingen. De oranje-witten willen die voorsprong minimaal vasthouden. Concurrent HVV'24 speelt thuis tegen MOC'17.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Hans de Jong uit Kloetinge. Pupil van de Week is Amadou Diallo.

De poorten van het Herstaco Stadion gaan open om 13:15 uur, de aftrap is om 14:30 uur. De prijs van een wedstrijdticket bedraagt € 3. Daarmee heb je toegang tot de Zuid- en Oost tribune. RBC SeizoenClubCard houders hebben gratis toegang. Tot zondag, tot ziens bij RBC!