Buren op visite

30-11-2018

 

ROOSENDAAL - Zondag komen de buren op visite in het Herstaco Stadion. Dan staat namelijk de derby RBC - SC Gastel op het programma.

SC Gastel zit momenteel in een wisselvallige periode en voert met veertien punten en een vijfde plaats de middenmoot aan. Twee weken geleden hielden de mannen van trainer Johan van Batenburg de toenmalige koploper HVV'24 nog op een 2-2 gelijkspel waardoor RBC in staat was om de eerste periodetitel te grijpen. Afgelopen zondag gingen de rood-zwarten thuis echter met 1-4 ten onder tegen laagvlieger SAB. Om de zaken te doen keren komt de wedstrijd tegen RBC voor trainer Van Batenburg op een goed moment. Voor SC Gastel is het namelijk geen enkel probleem om zich op te laden voor een match tegen de oranje-witten.

RBC behield afgelopen zondag de koppositie door met 1-4 te winnen bij Schijf. De voorsprong op HVV'24 bleef echter maar twee goals omdat ook HVV'24 met drie goals verschil wist te winnen van Roosendaal (5-2). De oranjehemden weten dus wat ze zondag te doen staan tegen SC Gastel. Concurrent HVV'24 gaat op bezoek bij buurman Clinge.

Vorig seizoen wist RBC tegen SC Gastel, dat toen koploper was, in de absolute slotfase de overwinning te pakken (2-1). Mujib Yaqoubi werd de matchwinner. Gezien de historische statistieken ligt overigens ook zondag een 2-1 eindstand in de lijn der verwachtingen. De vraag is alleen wie er deze keer aan het langste eind zal trekken.

De wedstrijd tussen RBC en SC Gastel staat onder leiding van scheidsrechter Rick Nelemans uit Zundert. Pupil van de Week is Nigel Verheugt.

De poorten van het Herstaco Stadion gaan open om 13:15 uur. Tickets zijn voor € 3 verkrijgbaar aan de kassa. RBC SeizoenClubCard houders hebben gratis toegang. De aftrap is om 14:30 uur.

De wedstrijd zal worden voorafgegaan door een minuut stilte ter nagedachtenis van Gert van Boeijen (zie foto). De voormalige voorzitter van de supportersvereniging (2004-2011) overleed deze week na een kort ziekbed op slechts 53-jarige leeftijd. RBC wenst alle nabestaanden van Gert heel veel sterkte toe. (Foto: Robert van den Berge/het fotoburo)

Historie RBC - SC Gastel:    
1972-1973 RBC - SC Gastel 2-1 1e klasse E
2014-2015 RBC - SC Gastel 2-1 4e klasse B - Zuid 1
2015-2016 RBC - SC Gastel 1-2 4e klasse B - Zuid 1
2017-2018 RBC - SC Gastel 2-1 3e klasse A - Zuid 1