Pupil van de Week: Nigel Verheugt

28-11-2018

 

ROOSENDAAL - Pupil van de Week bij de thuiswedstrijd van RBC tegen SC Gastel is Nigel Verheugt van JO11-1. Onze razende reporter sprak met hem.

Wat een heerlijk gevoel. Met de periodetitel op zak na de 6-klapper tegen MOC'17 en daarna gelijk weer een overwinning bij Schijf  ben ik in de vrieskou op weg naar het Herstaco Stadion. Na een bakje koffie van Wilma begeef ik mij naar het dampende kunstgrasveld. En zie daar de mannen van JO11-1 eens keihard trainen. Met veel plezier en intensiteit laat trainer Denise Versteeg hen op ongekend niveau het positiespel beoefenen. Wat een dynamiek, wat een talenten. Ook Nigel, onze Pupil van de Week, traint er flink op los. Met het plezier in zijn ogen staat hij na de training mij te woord.

Nigel is de rechtsbuiten van de JO11-1. Hij speelt nu zijn derde seizoen voor RBC na eerst 2 jaar in Spanje bij CF Alfas te hebben gespeeld en daarna een jaar bij METO. Via de talentendagen hebben ze Nigel bij RBC ontdekt. In Spanje was hij al eens gescout door profclub Elche CF en vorig seizoen heeft Nigel stage gelopen bij Willem II, maar gelukkig voor ons voetbalt Nigel nog bij RBC. Hij heeft al een aantal hele mooie momenten bij RBC meegemaakt waarvan hij uit twee niet kan kiezen. Namelijk het winnende doelpunt scoren tegen Feyenoord  in De Kuip en een hattrick scoren tegen PEC Zwolle. Zijn grote droom is ooit spelen voor Barcelona. Het Spaanse temperament heeft hij al meegekregen in zijn beginjaren. Zijn lievelingseten zijn taco's en dan voetbalt hij op zijn best. Natuurlijk heb ik gevraagd of hij nog meer hobby’s heeft. Nou dat is tafelvoetbal spelen. Wel vraagt Nigel vervolgens of ik weet of er ook tafelvoetbaltrainers voor papa's zijn? Dan weet je wel wie er altijd thuis wint. Wat een vrolijke jongen is Nigel toch met een ietwat ondeugende blik in zijn ogen. Als Pupil van de Week zal hij met zijn aanwezigheid in de kleedkamer de juiste spirit brengen voor de wedstrijd tegen SC Gastel a.s. zondag om 14.30 uur in het Herstaco Stadion.  Nigel heel veel plezier bij de wedstrijd! (Foto: Bram Visser Fotografie)