Eindelijk weer een avondje RBC

06-11-2018

 

ROOSENDAAL - Eindelijk staat er weer eens een avondje RBC op het programma. Zaterdag worden de stadionlampen ontstoken als Zundert op bezoek komt in het Herstaco Stadion. RBC en Zundert treffen elkaar dan voor de tweede ronde van de districtsbeker.

Zundert speelt een klasse hoger dan RBC en komt uit in de Tweede Klasse E. De rood-zwarten bezetten daarin op dit moment de achtste plaats. Afgelopen zondag was Zundert kansloos in Goirle en verloor het met 6-0 van kampioenskandidaat VOAB. Een week eerder werd echter een andere kampioenskandidaat, Unitas '30, dan weer wel met 2-0 verslagen. De ploeg van trainer Ger Musters heeft dus wel degelijk potentie om potten te  breken in de Tweede Klasse, maar is blijkbaar niet stabiel genoeg om wekelijks dezelfde goede prestatie op de mat te leggen. Musters staat inmiddels al voor het zesde achtereenvolgende seizoen aan het roer in Zundert. De voormalige trainer van Jong RBC en RBC A1 (in het seizoen 2005-2006) bracht de rood-zwarten van de Vierde naar de Tweede Klasse. Een vergelijkbaar kunststukje volbracht Musters al eens eerder met 'zijn' Internos. De voormalige trots van Etten klom onder zijn bewind van de Derde Klasse naar de Hoofdklasse, destijds (in 2004) nog het hoogste amateurniveau in Nederland.

RBC gaat na de 3-0 overwinning op Roosendaal uiteraard met een goed gevoel de bekerstrijd aan met Zundert. Voor de oranjehemden is het een mooie gelegenheid zich te meten met een ploeg van een hoger niveau. Daarbij is natuurlijk in bekerwedstrijden van alles mogelijk. Ook de wens van de supporters om op zaterdagavond naar het Herstaco Stadion te kunnen, kan mede dankzij de medewerking van Zundert weer eens worden bewerkstelligd. En de toegang is gratis. Kortom alle ingrediënten zijn aanwezig voor een aantrekkelijk avondje RBC.

RBC en Zundert troffen elkaar overigens al eens eerder in het Herstaco Stadion. Dat was in het seizoen 2013-2014 in de Vierde Klasse. Zundert won toen met 1-3 door goals van Maikel Zagers, Olivier van Hassel en Wim Kas. Nicky Duyvelaar scoorde tegen namens RBC. Zundert zou dat seizoen uiteindelijk via de nacompetitie promoveren. Voor deze nederlaag tegen Zundert staat voor RBC dus ook nog een te behalen revanche open.

De aankomende wedstrijd tussen RBC en Zundert staat zaterdagavond onder leiding van scheidsrechter John Swaanen. De aftrap in het Herstaco Stadion is om 19:30 uur.