Pupil van de Week: Stan Stadhouders

31-10-2018

 

ROOSENDAAL - Pupil van de Week bij de thuiswedstrijd van RBC tegen Roosendaal is Stan Stadhouders van JO11-1. Onze razende reporter sprak met hem.

In de verte doemen de lampen van het Herstaco Stadion op. Op deze herfstachtige avond ben ik op weg naar het stadion, wetende dat daar de jongens van RBC JO11-1 aan het trainen zijn onder de bezielende leiding van Denise Versteeg. Ik verheug mij op het gesprek met de Pupil van de Week, Stan Stadhouders, de blonde parel van de JO11-1.

Stan is 10 jaar en woont in Etten-Leur. Als mini is hij begonnen bij DSE. Daar heeft hij gevoetbald tot en met de JO10. Stan wilde meer uitdaging en na een paar proeftrainingen mocht hij bij RBC komen. Dit is dan ook zijn eerste seizoen. Zijn mooiste moment bij RBC tot op heden is ondertekening van zijn contract. Wat was hij blij en trots. Hij heeft er nog geen moment spijt van gehad en speelt en traint met heel veel plezier bij de JO11-1.  Iedere training is weer geweldig. Zijn positie in het veld is centraal op het middenveld. Heerlijk veel aan de bal zijn en ervoor zorgen dat zijn teammaatjes kunnen scoren. Natuurlijk hoopt hij gescout te worden door een bvo, en als het kan door zijn favoriete club Feyenoord.  Eerst maar eens mooie resultaten halen met zijn huidige team. Ik vroeg  naar zijn mooiste voetbalmoment. Dat was een goal uit zijn DSE-tijd, een wedstrijd tegen Terheijden. Een heerlijk schot diagonaal in de 'winkelhaak'. Toen ik vroeg of Stan zijn voetbaltalent van zijn vader heeft, moest hij hard lachen... Dat gaat niet gezellig worden thuis als papa dit verhaal leest. Natuurlijk wilde ik weten wat zijn lievelingseten is. Nou vol overtuiging noemt Stan kip tandori. Dan voetbalt hij op zijn best.

Het gesprek met Stan loopt op zijn eind. Wat een vrolijke en sociale jongen is die Stan. Zeker weten dat hij voor de selectie een perfecte mascotte zal zijn in de stadsderby tegen Roosendaal a.s zondag om 14.30 uur in het Herstaco Stadion. Stan veel plezier bij de wedstrijd! (Foto: Bram Visser Fotografie)