Traditionele talentendag RBC Voetbal Academie

16-10-2018

 

ROOSENDAAL - Voor het zevende achtereenvolgende jaar werd gisteren de Talentendag van de RBC Voetbal Academie in het Herstaco Stadion gehouden.

Wie niet beter wist zou denken dat het begin augustus was. Evenals in voorgaande jaren werd dit evenement in zomerse temperaturen en onder een strak blauwe hemel afgewerkt. Er zijn van die dagen, die voorbij vliegen. Dan gebeurt er iets en voor je het weet is het al laat in de middag. Zo’n dag was het nu weer.

Om 09.00 uur stond de koffie al warm voor de trainers, die aan deze dag meewerkten. Ook geïnteresseerden van andere clubs, o.a. scouts van Feyenoord en PSV lieten zich zien. De mascotte, Boy Buffel, was ook present. Spelers van JO14 kropen - in het kader van een stukje maatschappelijke stage - in dit zeer warme pak om vol overgave deze rol te spelen. De hele kleintjes keken toch even verbaasd op bij zo´n grote mascotte.                                                                                                                                                          

Nadat de jongens en meisjes en daarna de ouders  een uitleg van Henk Vos (Hoofd RBC Voetbal Academie) hadden gekregen, liepen de spelers op de klanken van het RBC-lied stoer het stadionveld op. Vaders en moeders en andere familieleden stonden hen daarna op de middellijn op te wachten. Met een grote glimlach van trots werd dit moment op camera's vastgelegd. De ouders kregen daarna een plaats op de hoofdtribune om hun kind te zien genieten van de training.                                                                                                                                     

De training bestond uit 3 onderdelen: technische oefeningen met de bal; 1:1 en 2:2 spelvormen (duels) en een partijtje.                                                                                                          

Tijdens een afsluitend gesprek met de ouders waarin naar hun bevindingen werd gevraagd vielen de woorden gestructureerd en professioneel. De enkele tientallen deelnemende spelers hadden genoten van deze training. De trainers waren tevreden over het niveau en de inzet van de talenten die aanwezig waren. Het eindresultaat van deze dag is in ieder geval dat er veel kinderen plezier gehad hebben en beter hebben leren voetballen.                                                                                                                          

Remco Heerkens van de Feyenoord Academy waarmee RBC al jaren een samenwerkingsverband heeft, sprak zijn waardering uit voor de opzet van deze Talentendag.                                                                                                                                                           

In de komende maanden zullen een aantal spelers uitgenodigd worden voor een vervolgactiviteit. De huidige vereniging van die spelers zal hierover worden ingelicht volgens de regels voor externe scouting van de KNVB. Uiteindelijk hoopt RBC die spelers op te kunnen nemen in de selecties voor het nieuwe seizoen.                                                                          

Alle deelnemers, scouts, trainers, coördinatoren, kantinepersoneel, persoon van de ouderraad, de fotograaf, de toezichthouder en 4 spelers van JO14 worden bedankt voor hun aandeel op deze succesvolle dag.