Pupil van de Week: Remco Heeren

17-10-2018

 

ROOSENDAAL - Pupil van de Week bij de wedstrijd RBC - Philippine is Remco Heeren van JO11-2. Een verslag van onze razende reporter.

Na de midweekse training van de JO11-2, welke door onze jonge en energieke trainer Ivan Romme gegeven werd, schuift de altijd vrolijke speler Remco Heeren aan.

Remco is 5 augustus 10 jaar geworden, zit in groep 7 en heeft een zusje Simone. Remco is in juli 2015 bij de Voetbal Academie van RBC begonnen als (nog net) zes jarige, nadat hij een half jaar bij de mini pupillen van SC Kruisland had gevoetbald.

Remco heeft twee jaar in de JO9 gevoetbald onder leiding van trainer Gommy Nooijens. De JO9 heeft destijds mooie resultaten behaald met in 1 seizoen het kampioenschap en de beker. Ook met de JO10 behaalde hij mooie resultaten. De eerste competitiehelft kampioen. De tweede competitiehelft behaalde hij met dit team de derde plaats, waarbij door afwezigheid van een keeper om beurten door een aantal spelertjes werd gekeept.

Onze enthousiaste speler, vervult graag zijn taken in de verdediging waar hij voornamelijk links- of rechtsback staat en dit jaar al een paar keer centraal achterin. Mocht de trainer hem op een andere positie nodig hebben, dan is dat voor deze kanjer geen probleem omdat hij het leuk vindt op meerdere posities te spelen.

Zijn mooiste ervaring bij RBC is toch wel twee keer deel mogen nemen aan het Feyenoord Soccer Tournament in De Kuip te Rotterdam op korte afstand gevolgd door de 5-1 KNVB districtsbekerwinst in de finale tegen Vlissingen in het tweede jaar dat hij in de JO9 speelde. Remco gaat nog steeds glunderen als hij mag vertellen over zijn mooiste goal. Dat was tegen Margriet uit Oss met een rush langs de zijlijn met de bal, waarna hij het met een hard schot de bal bovenin de kruising schoot buiten bereik van de keeper.

Remco gaat ook graag bij het 1e elftal van RBC kijken. Hij ging er al als 5-jarig jochie kijken naar de wedstrijden.

Qua eten heeft hij een grote voorkeur voor het eten van pizza, en dan het liefste wanneer hij deze zelf kan maken met de ingrediënten die hij er graag op wil hebben.

Zondag als de mannen van RBC 1 een overwinning (hopen we) gaan binnenslepen tegen Philippine, zal Remco acte de présence geven in het Herstaco Stadion. Met zijn aanwezigheid steunt hij het 1e elftal van RBC. Wij wensen Remco zondag veel plezier bij de wedstrijd.