RBC start competitie thuis tegen VVR

21-09-2018

 

ROOSENDAAL - Na drie weken bekervoetbal gaat komend weekend de competitie van start. RBC start het tweede seizoen in de Derde Klasse thuis tegen VVR uit Rijsbergen.

Na elf jaar speelt ook VVR weer in de Derde Klasse. Vorig seizoen promoveerden de blauwwitten via de nacompetitie vanuit de Vierde Klasse. Nadat VVR in eerste instantie Breskens had uitgeschakeld, was het in de finale met 4-0 te sterk voor Hontenisse. In het bekertoernooi van de afgelopen weken was het team van trainer Kees Daemen minder succesvol. In een poule met alleen maar vierdeklassers lukte het VVR niet om zich te plaatsen voor de tweede ronde. Er werd 1-1 gespeeld bij Internos, 0-2 thuis verloren van Sprundel en 1-2 gewonnen bij WDS '19.

RBC is er op gebrand om de competitie nu eens te beginnen met een overwinning. Al vier seizoenen is dat de oranjehemden niet gelukt. In 2013 werd er nog met 1-2 van Schijf gewonnen. Daarna werd er 0-0 gespeeld tegen METO, 1-1 bij Victoria'03, 3-1 verloren bij Alliance en 4-2 verloren bij SC Gastel. 

De laatste keer dat VVR bij RBC op bezoek kwam, was op 2 februari 2014. RBC won destijds met 5-2. Voor de Roosendalers waren toen Mike Magielse (2x), Anouar el Khassim (2x) en Nick Smit trefzeker.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Tim Visser uit Dinteloord.

De prijs van een wedstrijdticket voor de Zuid- en Oost tribune is ook dit seizoen weer € 3. Voor RBC SeizoenClubCard houders is de toegang gratis. Zij kunnen hun kaart ophalen bij de kassa van het Herstaco Stadion. Seizoenkaarthouders die niet in de gelegenheid zijn om hun kaart af te halen, kunnen dit doen bij elke volgende thuiswedstrijd.