RBC dendert over DIOZ heen

09-09-2018

ZEGGE - RBC heeft een grote overwinning geboekt op bezoek bij DIOZ. In Zegge werd het 0-7 voor de ploeg van trainer-coach Henk Vos. In tegenstelling tot vorige week trok RBC meteen het initiatief naar zich toe en dat resulteerde al in grote voorsprong bij de rust. Na de rust bouwden de Roosendalers die score verder uit met het sluitstuk voor Randy Elst die een vrije trap binnen wist te schieten.

Bij RBC kregen er een aantal rust. Marouane Hamdoune, Anass el Gamali, Jacques Dekker en Mo Azaimi (geschorst) waren niet aanwezig. Daardoor schoof iedereen achterin een plek door en begon Mike Schalk vanaf het begin. Op het middenveld was een plek gereserveerd voor Yeidi Muurmans. In de aanval begon Elst in de punt, die dat uitbetaalde met vier treffers. Aan de rechterkant startte Adnane Samra, die een goede indruk achter liet.

Vanaf het begin drukte RBC de thuisploeg naar achteren. Via een aantal schijven kwam Elst vrij voor de doelman die de bal net langs de verkeerde kant van de paal zag gaan. Niet veel later was het wel Elst die de score opende (zie foto). Daarna kreeg de Roosendaalse club enkele kansen om de score uit te breiden. Muurmans zag zijn schot gekeerd worden en Jeroen Molenaar kopte een hoekschop over. Samra was daarna wel trefzeker. De buitenspeler werd via links aangespeeld die met een bal in de verre hoek de score verdubbelde.

RBC schroefde het tempo flink op en wist een aantal prachtige aanvallen te ontplooien. Twee van die aanvallen leverde ook daadwerkelijk treffers op. Eerst wist RBC met snel combinatiespel Samra aan de linkerkant vrij te krijgen die op zijn beurt met een lage voorzet Elst een simpele intikker bezorgde, 0-3. Daarna was het ook snel 0-4. Tarfit kwam aan de rechterkant vrij, gaf een lage voorzet waarbij Samra voor het overstapje zorgde en Elst in tweede instantie de bal achter de doelman kreeg, 0-4.

In de tweede helft werd het snel 0-5. Aan de linkerkant werd DIOZ met snel combinatiespel zoek gespeeld door Tarfit en Elst en de inlopende Levy Schotel wist met een geplaatst schot de vijfde van de middag te noteren voor RBC. Daarna namen de oranje-witten wat gas terug. Kansen kreeg de Roosendaalse ploeg nog wel. De ingevallen Mujib Yaqoubi vond de keeper op zijn weg, Muurmans schoot een afstandsschot net voorlangs, evenals Tarfit.

In het laatste kwartier tilde RBC de stand nog naar 0-7. DIOZ beging een fout achterin, waarna Elst vrij voor de keeper kwam en de meegelopen Tarfit een niet te missen kans gaf, 0-6. Daarna was het slotakkoord voor Elst zelf. RBC's aanvalsleider ging achter een toegekende vrije trap staan en schoot de zevende binnen, 0-7.

Volgende week kan RBC de volgende ronde van de beker bereiken. De Schutters is dan de tegenstander voor de ploeg van Vos. (Foto: Arthur Verbraak)

DIOZ - RBC 0-7 (0-4)

Opstelling RBC: Joeri Leest (Jordi Brühns); Mike Schalk, Quincy Schouten, Huub Schuit (Michiel Kuipers), Jeroen Molenaar; Gino de Klerk, Yeidi Muurmans, Levy Schotel (Mujib Yaqoubi); Adnane Samra, Randy Elst, Anwar Tarfit

Scoreverloop: 6' Randy Elst 0-1; 31' Adnane Samra 0-2; 34' Randy Elst 0-3; 38' Randy Elst 0-4; 47' Levy Schotel 0-5; 56' Anwar Tarfit 0-6; 89' Randy Elst 0-7

Scheidsrechter: John van der Heijden