RBC start voorbereiding met gelijkspel

18-08-2018

ROOSENDAAL - RBC is de voorbereiding gestart met een gelijkspel. In het Herstaco Stadion werd het 1-1 tegen het tweede elftal van Barendrecht, dat uitkomt in de reserve Hoofdklasse. Lang keek RBC tegen een 0-1 achterstand aan, maar in blessuretijd bracht Anass el Gamali de oranje-witten op gelijke hoogte.

Trainer-coach Henk Vos had in de basiself plaats ingeruimd voor drie spelers van vorig seizoen. Huub Schuit speelde als rechter vleugelverdediger, Randy Elst stond centraal voorin en Anwar Tarfit acteerde met aanvoerdersband als linksbuiten. Verder stond Jordi Brühns in de goal, centraal achterin Jeroen Molenaar met Anass el Gamali en op links Marouane Hamdoune. Het middenveld werd gevormd door Gino de Klerk, Mo Azaimi en Levy Schotel. Jacques Dekker was rechtsbuiten.

Na tien minuten kreeg Barendrecht 2 de eerste kans, maar keeper Jordi Brühns dwong de opstomende spits naar buiten, waardoor Jeroen Molenaar diens inzet nog net voor de doellijn kon wegglijden. Tien minuten later had Randy Elst een goede mogelijkheid om RBC op voorsprong te zetten, maar zijn poging strandde. Hierna trok Barendrecht 2 steeds meer het initiatief naar zich toe. Dat resulteerde in de 26e minuut in een 0-1 voorsprong door balverlies van RBC op het middenveld. In het restant van de eerste helft moest RBC zich beperken tot verdedigen, maar bleef het met enkele speldenprikken soms toch gevaarlijk.

In de rust bracht Vos vijf nieuwe spelers in. JO19-keeper Geovanni Leander verving Brühns, Michiel Kuipers en Mike Schalk werden de vleugelverdedigers, Mujib Yaqoubi verving Jacques Dekker als rechtsbuiten en Gijs Gommeren werd in de spits geposteerd.

Het wedstrijdbeeld veranderde in de tweede helft niet. Barendrecht 2 domineerde, maar de Roosendaalse defensie werd niet echt in problemen gebracht. Vanuit die gesloten defensie loerde RBC op de counter en dat bleek uiteindelijk effectief. In blessuretijd wist de mee opgekomen Anass el Gamali de Barendrecht-doelman toch nog te verschalken en zette daarmee de 1-1 eindstand op het scorebord.

RBC vervolgt aanstaande zondag de oefencampagne met een wedstrijd tegen 2e klasser Rijen. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - Barendrecht 2  1-1 (0-1)

Opstelling: Jordi Brühns (Geovanni Leander); Huub Schuit (Mike Schalk), Jeroen Molenaar (Michiel Kuipers), Anass el Gamali, Marouane Hamdoune (Jeroen Molenaar); Gino de Klerk, Mo Azaimi, Levy Schotel (Randy Elst); Jacques Dekker (Mujib Yaqoubi), Randy Elst (Gijs Gommeren), Anwar Tarfit (Jacques Dekker)

Scoreverloop: 26' teg. 0-1; 90'+ Anass el Gamali 1-1

Scheidsrechter: Robby Luyken