RBC zoekt nieuwe studiebegeleiders

12-06-2018

 

ROOSENDAAL - RBC is voor haar Voetbal Academie op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die de groep studiebegeleiders aankomend voetbalseizoen (2018-2019) willen versterken. RBC ontving in 2016 als eerste amateurclub in Zuid-Nederland het KNVB-certificaat 'Regionale Jeugdopleiding'. Dat houdt onder meer in dat er binnen de RBC Voetbal Academie niet alleen aandacht wordt besteed aan voetbal, maar dat ook de studie, maatschappelijke en medische begeleiding een grote rol spelen. In de voetbalopleiding van RBC staat daarom de schoolopleiding bij elke speler centraal. RBC is namelijk van mening dat het voetballen niet ten koste mag gaan van de schoolprestaties.

Momenteel bestaat de groep uit zeven studiebegeleiders. Als studiebegeleider krijg je een aantal jeugdspelers uit het basisonderwijs en/of voortgezet onderwijs onder je hoede. De belangrijkste taak als studiebegeleider is het voeren van een aantal gesprekjes per jaar met iedere speler om erop toe te zien dat de voetbalopleiding niet ten koste gaat van de schoolopleiding. Als een speler problemen ondervindt met schoolzaken kunnen bijvoorbeeld vervolgstappen worden besproken, extra hulp worden aangeboden en/of contact worden gelegd met de school van de betreffende speler. Daarnaast hebben we vier keer per jaar een vergadering met alle studiebegeleiders. Ook is het mogelijk om de groep studiebegeleiders aan te sturen als coördinator studiebegeleiding.

Lijkt het je leuk om als vrijwilliger een belangrijke rol te vervullen binnen een ambitieuze voetbalopleiding samen met een team van enthousiaste collega's of wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met de coördinator studiebegeleiding, dhr. Noud Bominaar: n_bominaar@hotmail.com.