Vier jeugdspelers naar selectie

16-06-2018

 

ROOSENDAAL - De selectie van RBC zal volgend seizoen worden aangevuld met vier spelers die doorstromen vanuit de jeugd. Het zijn de 18-jarige doelman Jordi Brühns, de 18-jarige verdediger Jeroen Molenaar, de 19-jarige aanvaller Yeidi Muurmans en de 18-jarige aanvaller Adnane Samra.

Jordi Brühns is een RBC-er van het eerste uur. Hij was één van de 31 jongens die, ondanks grote bezwaren van de andere Roosendaalse clubs, zich in 2012 aansloten bij de oranje witten en daardoor de herstart van RBC mogelijk maakte. Hij startte in de toenmalige D1 en doorliep de hele voetbalopleiding. In 2015 sloeg hij een leeftijdscategorie over en ging van U15 direct naar U19. Brühns keepte reeds enkele wedstrijden bij het 1e elftal.

Jeroen Molenaar speelt sinds 2014 bij RBC. Net als Brühns maakte hij in 2015 een vervroegde overstap naar U19. Ook Molenaar maakte inmiddels zijn debuut in het 1e elftal.

Yeidi Muurmans kwam ook in 2014 bij RBC. Na twee seizoenen vertrok hij naar Roosendaal, maar keerde vorig jaar terug bij RBC.

Adnane Samra speelde in 2013 voor het eerst bij RBC. Hij vertrok daarna naar Internos, maar keerde via BSC en wederom Internos het afgelopen seizoen terug bij de oranjehemden. Trainer-coach Danny Mathijssen liet Samra dit seizoen twee keer invallen bij het 1e elftal.

Met deze vier spelers erbij is de selectie voor komend seizoen compleet. De nieuwe selectie bestaat nu voor 29% uit spelers die afkomstig zijn uit de jeugdopleiding van RBC. Als we daarbij de spelers meetellen die in de BVO-periode bij RBC in de jeugd hebben gespeeld, ligt het percentage zelfs op 52%. Vorig seizoen bedroegen deze cijfers respectievelijk 27 en 55%. We zien dus een lichte toename van spelers uit de 'nieuwe' jeugdopleiding en een lichte afname van spelers uit de 'oude' jeugdopleiding. De doelstelling van RBC is dat het 1e elftal uiteindelijk voor minimaal 60% uit zelf opgeleide spelers bestaat.

Jordi Brühns Jeroen Molenaar Yeidi Muurmans Adnane Samra
(Foto's: Bram Visser Fotografie)    

 

De volledige selectie voor volgend seizoen (op alfabetische volgorde): Mo Azaimi, Jari Bosch, Jordi Brühns, Jacques Dekker, Randy Elst, Anass el Gamali, Gijs Gommeren, Marouane Hamdoune, Gino de Klerk, Michiel Kuipers, Joeri Leest, Jeroen Molenaar, Yeidi Muurmans, Adnane Samra, Mike Schalk, Levy Schotel, Quincy Schouten, Huub Schuit, Anwar Tarfit, Sebastian Verhulst en Mujib Yaqoubi.