RBC pakt periodetitel en gaat op voor promotie

27-05-2018

ROOSENDAAL - RBC heeft vanmiddag de derde periodetitel gewonnen. Kampioen Hoeven won in het Herstaco Stadion met 1-2, maar door de 1-2 overwinning van SC Gastel op Terneuzen kon de Roosendaalse ploeg niet meer bijgehaald worden. Hoeven eindigde weliswaar boven RBC, maar door het kampioenschap en het winnen van de tweede periodetitel deed de ploeg uit het gelijknamige dorp niet meer mee in de derde periode. In de eerste ronde van de play offs ontmoeten de Roosendalers Unitas '30 uit Etten-Leur.

RBC begon met dezelfde elf spelers als de laatste weken en opende sterk, maar na een paar minuten moest het duel al tijdelijk gestaakt worden vanwege onweer. Na ruim een half uur werd het duel hervat. De thuisploeg nam meteen het initiatief, maar dit werd al snel overgenomen door Hoeven dat enkele grote kansen kreeg. Eerst tikte doelman Thierry Aarts een bal uit de kruising en even later leek Hoeven op voorsprong te komen via een hoekschop. Twee keer werd een rebound door Aarts uit het doel gehouden.

RBC wist uit een corner wel tot scoren te komen. Huub Schuit wist de bal in de verre hoek te knikken (zie foto). Een minuut later lag de gelijkmaker er echter al in. Aarts speelde de in de dekking staande Mike Schalk via de lucht aan, die meteen de bal verloor. Jim Franssen liep bij de eerste paal de lage voorzet tegen de touwen, 1-1.

Na de gelijkmaker kreeg de thuisploeg enkele mogelijkheden voor een hernieuwde voorsprong. Jovanni van Nijnatten kreeg twee grote kansen. Bij zijn eerste inzet raakte hij de bal verkeerd en vlak voor het rustsignaal kreeg hij nog een veel grotere mogelijkheid, maar zijn kopbal werd door de doelman gekeerd.

In de tweede helft kreeg RBC voldoende mogelijkheden om weer op voorsprong te komen, maar een doelpunt viel er niet. Die viel wel aan de andere kant. Trainer-coach Danny Mathijssen, al wetende dat RBC kampioen van de derde periode was, wisselde enkele vaste basiskrachten. Achterin ging het daarna bij de eerste goede aanval van Hoeven mis. Een voorzet werd niet goed uitverdedigd en Erwin Roks kon de bal in het dak van het doel schieten. In de slotfase leek Jari Voeten de stand nog gelijk te trekken, maar zijn schot ketste af op de lat.

RBC ontmoet in de eerste ronde van de play offs Unitas '30, dat vandaag in een rechtstreeks degradatieduel tegen Zundert met 3-0 verloor. Het duel met Unitas '30 gaat over één duel en wordt gespeeld in Etten-Leur. Mocht RBC deze ronde overleven dan speelt het een thuisduel tegen de winnaar van SC Gastel - TSC. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - Hoeven 1-2 (1-1)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk, Huub Schuit, Gino Pieter (Michiel Kuipers), Joey Tak; Lars de Voogd, Aaron Dekkers (Sven van Son), Randy Elst (Jari Voeten); Mujib Yaqoubi, Jovanni van Nijnatten, Anwar Tarfit

Scoreverloop: 20' Huub Schuit 1-0; 22' Jim Franssen 1-1; 79' Erwin Roks 1-2

Scheidsrechter: S.W.A.J. van Westing