Pupil van de Week: Yannick van Pierre

25-05-2018

 

ROOSENDAAL - Afgelopen dinsdag bezocht ondergetekende vliegende reporter het Herstaco Stadion te Roosendaal. Deze week is niemand minder dan het keeperstalent Yannick van Pierre Pupil van de Week. Ik trof Yannick, na een training met zijn team JO10, in het spelershonk van RBC. Tegenover mij zat een slim ventje met een heldere blik in zijn ogen.

Yannick uit het bouwjaar 2007, vertelde dat hij al op z’n vierde jaar begon met voetballen als keeper, en wel bij de voetbalclub Pelikaan in zijn woonplaats Zwijndrecht, waar hij tot nu toe woont. Tot nu toe! Want zeer binnenkort gaat hij verhuizen naar het altijd zonnige, Brabantse Klundert. Daar gaat hij samen met ouders Leontine en Edwin, zusje Michella (8), zus Chantal (14) en broer Damian (19) gezellig wonen. Toen Yannick 8 jaar oud was, sloot hij zich aan bij Excelsior Rotterdam, waar hij zijn keeperstalent verder mocht ontwikkelen. Dat deed hij niet onverdienstelijk, hij mocht zelfs bij Feyenoord stagetrainingen meedoen. Afgelopen jaar stapte hij over naar RBC, waar hij zowel in JO10 als JO11 keept.

Ik vroeg Yannick of hij ook wel eens veldspeler is geweest, maar zijn passie voor keepen was vanaf het begin van zijn voetbalcarrière heel duidelijk; hij is keeper, hij was keeper en hij blijft keeper. Bij de kabouters bijvoorbeeld zorgde hij er zelf voor dat hij als eerste op de training was zodat hij als eerste kon vragen of hij mocht keepen.

Yannick heeft niet één speciaal voetbalmoment wat hij heeft meegemaakt, maar hij heeft, in zijn nu al indrukwekkende loopbaan als keeper, al heel veel mooie momenten meegemaakt. “Net nog tijdens de training” vertelde hij enthousiast, “O ja en bij de kwartfinale van de beker met RBC JO10!” Toen tikte hij met het puntje van zijn teen nog net de bal uit het doel. ”Die was ook heel mooi.”

Zijn favoriete club is Ajax omdat ze veel winnen en veel spelers uit hun eigen jeugdopleiding hebben. Zijn favoriete speler is Jasper Cillessen, die heeft al zo veel doelpunten voorkomen. Yannick wil, heel verassend, profvoetballer worden. Aan zijn talent, enthousiasme en inzet zal het niet liggen.

Op school gaat het met Yannick ook heel goed, met nog maar tien levensjaren zit hij toch maar mooi al op de HAVO in Dordrecht, wat hem nog eens goed afgaat ook. Knap hoor. Zijn favoriete leraar is mevrouw Smits omdat deze bijzonder goed dingen kan uitleggen, aldus Yannick.

Het aller, aller liefste eet Yannick patat, en als hij eenmaal in Klundert woont, wordt dat friet. Als alternatief maakt Yannick gewoon zelf een overheerlijke quiche, waar hij ook heerlijk van kan genieten.

Als laatste vroeg ik Yannick waarom hij bij RBC voetbalt. Zijn wijze antwoord was: ”Om beter te worden.” Laat dat nou precies de doelstelling van de RBC Voetbal Academie zijn. Mooi toch!

Yannick heel veel plezier zondag bij de mannen van RBC 1, die misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen gaan spelen tegen Hoeven. Dit wordt echt een thriller! Mis dit dus niet en kom samen met Yannick kijken in het zonnige Herstaco Stadion.