Na handhaving op voor periodetitel

22-05-2018

 

ROOSENDAAL - Door de 0-4 overwinning van afgelopen zondag bij Hontenisse wist RBC directe handhaving af te dwingen. Bij de start van de derde periode moesten de oranje-witten nog van ver komen, maar de resultaten waren dermate goed dat de ploeg van trainer-coach Danny Mathijssen zich niet alleen langzaam naar boven werkte, maar zich ook van meet af aan mengde in de strijd om deze periodetitel. In de laatste wedstrijd kan RBC de kroon op het werk zetten. Daarvoor zal dan wel de kersverse kampioen Hoeven verslagen moeten worden.

Hoeven pakte zondag de titel door een 2-0 overwinning op Steenbergen en promoveerde daardoor voor het eerst in haar historie naar de Tweede Klasse. Een prestatie van jewelste waarop de blauw-witte formatie van trainer Eric Koenraads bijzonder trots kan zijn. Vorig seizoen pakte Hoeven nog net naast promotie, maar dit jaar marcheerde de club vrijwel probleemloos naar het kampioenschap.

Uiteraard zal Hoeven met een goed resultaat afscheid willen nemen van de Derde Klasse, maar daar zal RBC in haar eigen belang niet aan willen meewerken. Om de twee overgebleven concurrenten Terneuzen en Roosendaal het nakijken te geven, is een Roosendaalse overwinning voldoende. Maar ook bij een gelijkspel is RBC niet kansloos. Dan zijn de oranjehemden wel afhankelijk van het resultaat door Terneuzen. De Zeeuws-Vlamingen mogen dan SC Gastel met niet meer dan vier goals verschil verslaan. Als RBC verliest is ook Roosendaal nog kandidaat voor de periodetitel. Zij ontvangen Victoria ‘03. Volop spanning dus, waarbij de oranje-witte brigade alle steun kan gebruiken. RBC hoopt dan ook dat zondag veel RBC-supporters en symphatisanten de weg naar het Herstaco Stadion weten te vinden.

De eerste wedstrijd tegen Hoeven werd overigens door RBC met 2-1 verloren. De Roosendalers kregen kansen op meer, maar moesten toezien hoe de thuisploeg twee keer via een ingooi tot scoren kwam. De aansluitingstreffer van invaller Wesley van Zundert bood hoop op resultaat, maar ondanks een slotoffensief wist RBC de gelijkmaker niet te maken.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Stefa van Westing. Pupil van de Week is Yannick van Pierre. De poorten van het Herstaco Stadion gaan open om 13.15 uur. Wedstrijdtickets voor de Zuid- en Oost tribune zijn verkrijgbaar aan de kassa bij poort 1. RBC SeizoenClubCard houders hebben gratis toegang.