Strijd op twee fronten gaat door

18-05-2018

ROOSENDAAL - Voor RBC gaat de strijd op twee fronten nog steeds door. Door de nederlaag van afgelopen zondag bij UVV '40 verzuimden de oranje witten zich zo goed als veilig te spelen. Maar aan de andere kant bleef RBC wel koploper in de derde periode omdat achtervolger Victoria '03 bleef steken op een gelijkspel tegen Hoeven.

Hontenisse, de komende tegenstander van RBC, verloor afgelopen zondag met 5-0 bij Terneuzen en zakte daardoor naar de onveilige twaalfde plaats. De blauw-witten hebben 28 punten, twee minder dan UVV '40, Steenbergen en RBC. Als de mannen van trainer-coach Danny Mathijssen zouden weten te winnen in Kloosterzande is RBC verzekerd van nog een jaar Derde Klasse. Een goede reden om in deze laatste uitwedstrijd van het seizoen de drie punten nu eens een keer wel mee te nemen naar Roosendaal. Met een overwinning zou RBC ook goede zaken doen in de derde periode. De oranjehemden hebben een voorsprong van twee punten op Terneuzen en Victoria '03. Terneuzen gaat op bezoek bij het reeds gedegradeerde FC Bergen en Victoria '03 gaat op bezoek bij titelkandidaat SC Gastel.

De eerste wedstrijd tussen RBC en Hontenisse eindigde in een 8-2 overwinning voor de Roosendalers. In het Herstaco Stadion keek RBC al snel tegen een 0-2 achterstand aan, maar nog voor de rust werd die achterstand weggewerkt en nam het een comfortabele 4-2 voorsprong. In de tweede helft trokken de Roosendalers door en met enkele prachtige treffers werd de eindstand op 8-2 bepaald.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Niels Francke uit Eindhoven. De aftrap op Sportpark 't Prinsenbos is om 14.30 uur. Supporters die met de bus mee willen, kunnen zich aanmelden bij Michael van der Aa via 06-41160976 of michael.vanderaa@live.nl. Leden van de supportersvereniging betalen € 12, niet-leden € 17. Vertrek om 12.15 uur vanaf het Herstaco Stadion en om 12.30 uur vanaf de parkeerplaats Wouwse Tol Noord langs Rijksweg A58.