RBC komt niet van uitsyndroom af en verliest bij UVV '40

13-05-2018

 

ULVENHOUT - RBC en uitwedstrijden is dit seizoen geen gelukkig huwelijk. Tot nu toe werd er geen enkel uitduel gewonnen in de competitie. Ook vandaag kon de Roosendaalse ploeg geen potten breken. Op bezoek bij UVV '40 werd met 2-0 verloren. Het valt ook bijna niet meer uit te leggen. Zo wordt de ene topploeg na de andere uit de Derde klasse A in eigen huis volledig van het veld getikt, maar tegen de zwakste broeders uit diezelfde klasse weet het in uitwedstrijden helemaal niets klaar te spelen.

UVV '40 was daarop geen uitzondering. Een ploeg die dezelfde tactiek heeft als een gemiddelde vierdeklasser. Twee linies stonden vlak achter elkaar rond het eigen strafschopgebied. Bij balverovering werd steevast een lange haal naar voren geschoten. Twee maal ging dat goed en twee maal was het ook raak. Ondanks dat RBC voetballend vele malen sterker was dan de thuisploeg werd er niet meer dan een handjevol kansen gecreëerd.

In de eerste helft was het tempo niet hoog aan de kant van RBC. Van het snelle spel op het kunstgras van de afgelopen weken in eigen huis was weinig te bekennen. Wel moet opgemerkt worden dat de grasmat van een bedenkelijk niveau was. De ploeg uit Ulvenhout beperkte zich vooral tot verdedigen. Kansen waren schaars. Mujib Yaqoubi kopte uit een voorzet ruim voorlangs. Jovanni van Nijnatten kreeg de grootste mogelijkheid. Hij werd door Lars de Voogd vrij voor de keeper gezet, maar zijn inzet werd gekeerd door een goed uitkomende doelman.

In de tweede helft ging het veldspel van RBC in rap tempo omhoog. Met snelle combinaties werden nu wel bressen geslagen in de verdediging van UVV '40. Anwar Tarfit wist soleerde langs drie spelers van de thuisploeg en werd tegen de grond gewerkt: penalty. Tarfit ging zelf achter de bal staan. De snelle buitenspeler had het gehele seizoen nog geen strafschop gemist, maar uitgerekend nu zag hij zijn inzet langs de verkeerde kant van de paal gaan.

Ondanks de misser leek een doelpunt van RBC slechts een kwestie van tijd. Van de thuisploeg had de ploeg van trainer-coach Danny Mathijssen weinig te duchten. Op de middenlijn werden alle lange ballen snel in de kiem gesmoord. Het was dan ook RBC zelf die UVV '40 terug in de wedstrijd bracht. Een terugspeelbal op doelman Thierry Aarts werd verkeerd op waarde geschat door de goalie. Hij trachtte Joey Tak te bereiken, maar de spits wist de bal op te pikken. Een doelpunt werd echter door diezelfde Aarts voorkomen.

RBC schrok echter wel van die enorme kans en het geloof bij de thuisploeg in een resultaat begon toe te nemen. De Roosendalers moesten na die grote kans achteruit. Buiten enkele gevaarlijke voorzetten en corners kwam de thuisploeg niet. RBC nam de regie hierna weer over, maar een lange bal van achteruit werd de ploeg nu wel fataal. Huub Schuit kon de spits van UVV '40 niet afremmen die op zijn beurt de bal beheerst raak schoot.

Mathijssen greep in na de 1-0 achterstand. Gino Pieter werd naar voren gestuurd. De hoop werd opnieuw op Pieter gezet, die eerder al een blamage op bezoek bij FC Bergen wist te voorkomen. RBC bleef echter voetballend de oplossing zoeken. Constant werd geprobeerd door het centrum van de verdediging te geraken. Het centrum was zo overvol dat, nadat bijvoorbeeld Randy Elst drie man had gepasseerd er nog vijf man klaar stonden om hem de weg naar het doel onmogelijk te maken. Een keer wisten de Roosendalers wel door de verdediging te geraken toen Tarfit vrij voor de doelman kwam. Zijn inzet werd echter gekeerd.

Nadat UVV '40 door een blessure met tien man verder moest, zij hadden namelijk al drie keer gewisseld, stuurde Mathijssen ook Schuit nog naar voren. Opnieuw werd een lange bal RBC fataal. De ingevallen Michiel Kuipers verloor het duel op de middenlijn, waarna de aanvaller van UVV '40 opnieuw alleen op Aarts af kon gaan die kansloos was, 2-0.

Door de nederlaag zakt RBC naar de negende plek. Het staat twee punten boven de degradatiestreep. Volgende week gaan de Roosendalers op bezoek bij Hontenisse, de ploeg die de twaalfde stek in handen heeft. Bij winst is RBC zeker van nog een jaar derde klasse. (Foto: Arthur Verbraak)

UVV '40 - RBC 2-0 (0-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk (Sebastian Verhulst), Huub Schuit, Gino Pieter, Joey Tak (Michiel Kuipers); Lars de Voogd, Aaron Dekkers, Randy Elst; Anwar Tarfit, Jovanni van Nijnatten, Mujib Yaqoubi (Jari Voeten)

Scoreverloop: 1-0 Jonathan van Eerd; 2-0 Jonathan van Eerd

Scheidsrechter: W.A.L. Broekhoven