Alles is nog mogelijk

11-05-2018

 

ROOSENDAAL - Door de 5-0 overwinning van afgelopen donderdag op Philippine steeg RBC naar de zevende plaats, maar toch zijn de oranjehemden nog steeds niet veilig. Zelfs HVV '24, dat een positie hoger staat, is dat ook nog niet en heeft maar zes punten meer dan de nummer 12. Op die positie staat momenteel de komende tegenstander van RBC: UVV '40.

De formatie van trainer Johan Gabriëls zal er vanwege die twaalfde plaats uiteraard alles aan gelegen zijn om tegen RBC de drie punten in eigen huis te houden. Zeker na de recente 0-1 thuisnederlaag tegen Steenbergen. Het verschil met RBC bedraagt ook slechts drie punten.

Voor RBC zouden drie punten uiteraard ook goud waard zijn. Dan zou het verschil zes punten worden en met het positieve doelsaldo (nu +11) zouden de oranjehemden zich zo goed als zeker veilig spelen. Bovendien zouden de mannen van trainer-coach Danny Mathijssen ook uitstekende zaken kunnen doen in de derde periode. RBC leidt daarin de dans met drie punten voorsprong op Victoria '03. Kortom, alles is nog mogelijk.

Maar om drie punten te pakken in Ulvenhout zal RBC uit een ander vaatje moeten tappen dan in de thuiswedstrijd. Toen waren de groen-witten, mede dankzij twee benutte strafschoppen, RBC met maar liefst 0-3 de baas. 

De wedstrijd op Sportpark Jeugdland staat zondag onder leiding van scheidsrechter Broekhoven.