RBC strijdt op twee fronten

08-05-2018

 

ROOSENDAAL - Met nog vier wedstrijden te gaan strijdt RBC nog op twee fronten. Aan de ene kant gaat RBC voor rechtstreekse handhaving in de 3e klasse, terwijl het bereiken van nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse ook nog mogelijk is. De wedstrijd tegen Philippine op Hemelvaartsdag is dan ook een hele belangrijke.

RBC staat met 27 punten op de negende plaats en heeft twee punten voorsprong op Hontenisse, dat op de twaalfde positie in de gevarenzone zit. De Zeeuws-Vlamingen spelen donderdag thuis tegen streekgenoot HVV '24. Tussen RBC en Hontenisse bevinden zich nog UVV '40 (27 punten) en Steenbergen (26 punten). Dat voor wat betreft strijdfront 1.

En dan strijdfront 2. Doordat Hoeven afgelopen zondag de tweede periodetitel wist binnen te slepen, staat RBC in de derde periode nu bovenaan. De oranje-witten leiden met elf punten en hebben een punt voorsprong op de komende tegenstander Philippine. Door drie punten in het eigen Herstaco Stadion te houden zou RBC dus dubbel goede zaken kunnen doen. Maar een overwinning behalen op Philippine zal niet zonder slag of stoot gaan. Ze zijn een kanshebber voor de derde periode, maar de groen-rode formatie doet ook nog steeds mee voor de titel. Omdat de achterstand op Hoeven inmiddels negen punten bedraagt, mag Philippine eigenlijk geen steken meer laten vallen. Ook zij zullen dus in het Herstaco Stadion op jacht moeten gaan naar drie punten. Alle ingrediënten voor een spannende pot zijn dus aanwezig.

RBC en Philippine ontmoetten elkaar nog nooit in Roosendaal voor een officiële wedstrijd. De eerste keer dat beide club tegen elkaar speelden was in oktober vorig jaar. In Philippine kwamen de Roosendalers op achterstand, maar trokken de stand vroeg in de tweede helft gelijk. In de slotfase van het duel leek de ingevallen Jovanni van Nijnatten RBC aan de overwinning te helpen. De scheidsrechter keurde het doelpunt eerst goed, maar na overleg met de grensrechter werd het doelpunt alsnog afgekeurd en bleef het 1-1.

Donderdag is Hendrik de Graaff scheidsrechter van dienst.