JO9-1 wint RBC Partner toernooi

01-05-2018

 

ROOSENDAAL - RBC JO9-1 heeft het RBC Partner toernooi gewonnen. In de finale werd Barendrecht JO9-1 met 2-1 verslagen.

In de ochtend zag het er nog heel slecht uit. Kon het toernooi wel doorgang vinden? De buien waren 29 april in de avond in alle hevigheid losgebarsten. Inspectie van het veld in de ochtend van 30 april leerde dat er flink wat water onder het veld was gaan zitten, waardoor dit meer weg had van een waterbed. Er moest iemand komen die verstand van zaken had en het probleem snel kon oplossen. Deze werd gevonden in de persoon van Henny Levolger, die de volgelopen pomp buiten het stadion weer aan de praat kreeg en nadat een aantal personen het veld hier en daar geprikt hadden, kon er uiteindelijk toch gespeeld worden. Een hele opluchting voor de mensen van de organisatie, die onder leiding stond van Özgür Karakas. Hij organiseerde dit toernooi als opdracht voor school.

Iets later dan gepland werd er afgetrapt. Na een mooie opkomst van de deelnemende teams waren het de deelnemers uit poule A die het spits afbeten. RBC JO9-1 opende tegen Spijkenisse en VVIJ trof VOC. Hierna waren de teams uit poule B aan de beurt en kwamen Alexandria ‘66 tegen SC Feyenoord en RBC JO9-2 tegen Barendrecht in actie.

Zo werden alle poulewedstrijden afgewerkt waarna de kruisfinales gespeeld werden. Dit leverde soms zeer spannende wedstrijden op. Zo won Alexandria ’66 nipt van Spijkenisse (1-2) en slaagde Barendrecht erin om VOC met 1 doelpunt verschil te verslaan (2-3).

De finales werden eveneens een spannende aangelegenheid. Om de plaatsen 7 en 8 traden Spijkenisse en RBC JO9-2 tegen elkaar aan. Spijkenisse trok hierbij aan het langste eind. Alexandria ´66 en VVIJ maakten van hun wedstrijd om de 5e en 6e plaats een ware thriller. Na 20 minuten stond er een 2-2 eindstand op het bord waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. VVIJ deed dit iets beter dan Alexandria ´66. De strijd om de 3 en 4e plaats ging tussen de Rotterdamse clubs VOC en SC Feyenoord. Laatstgenoemde had in de kruisfinale verrassend verloren van Barendrecht. Het lukte de ploeg van Varkenoord echter wel de 3e plaats te veroveren; eindstand 1-3.

De apotheose was de strijd om de felbegeerde `Cup met de grote oren`, de finale! Hierin stond gastheer RBC JO9-1 tegenover Barendrecht. RBC kwam al vlot op een 2-0 voorsprong (zie foto) maar de Barendrechters wisten terug te komen tot 2-1. De tijd was echter te kort om het RBC nog lastig te maken en de prima leidende scheidsrechter c.q. spelbegeleider Jack Brummer maakte een einde aan een mooie finale met een terechte winnaar: RBC JO9-1.

De eindstand was als volgt:

  1. RBC JO9-1
  2. Barendrecht JO9-1
  3. SC Feyenoord JO9-1
  4. VOC JO9-1
  5. VVIJ JO9-1
  6. Alexandria ´66 JO9-1
  7. Spijkenisse JO9-1
  8. RBC JO9-2

(Foto: Arthur Verbraak)