Pupil van de Week: Rayan Aguezal

21-04-2018

 

ROOSENDAAL - Op de warmste 17 april ooit was ondergetekende razende reporter in het RBC spelershonk in het Herstaco Stadion. Daar trof ik niemand minder dan Rayan Aguezal, een aanstormend talent van 10 lentes oud. Hij en zijn teamgenoten trainden onverminderd door in de hitte onder leiding van het trainersduo Gijs Bogers en Michael Minnebach, welke deze keer extra aandacht aan tactiek besteedden, terwijl menigeen van u de satétjes op de barbecue nog eens omdraaide.

Rayan, de tank van RBC JO11, ook wel 'pang pang' genoemd, is een stevige talentvolle kanjer. Hij begon zijn voetbalcarriere toen hij nog maar vijf jaartjes oud was bij MOC '17 in Bergen op Zoom. Hij speelde daar twee jaren waarna hij transfervrij naar Halsteren verhuisde. Ook in Halsteren speelde hij twee jaar. Bij Halsteren zat Rayan in een dreamteam. Tijdens een toernooi speelde hij met z’n JO10 team tegen de JO11 van Halsteren. Rayan schoot daar op z’n Ronald Koeman's vanaf de middenlijn, als een kanonskogel, de bal tegen de onderkant van de lat, de keeper was kansloos. Met hetzelfde team sloten ze dat seizoen ongeslagen af en deden ze zelfs mee voor het Nederlands kampioenschap, waar ze een fantastische derde plaats behaalde. Vervolgens sloot hij zich aan bij de RBC Voetbal Academie.

In Bergen op Zoom woont Rayan bij zijn vader Mohamed, moeder Mina, zusje Noor (4) en broer Nassim (18). We spreken hier over een echte voetbalfamilie; de tv van de Aguezalletjes staat de hele dag op FOX Sport, geen wedstrijd wordt gemist. De appel valt niet ver van de boom, want pa Mohamed is een heuse topper bij Halsteren geweest.

Als ik Rayan vraag wie zijn idool is, dan antwoordt hij doordacht en zegt dat dat eerst Neymar was, maar sinds hij de favoriete club van Rayan, Barca, verlaten heeft, vindt Rayan Messi op dit moment de beste voetballer ter wereld. Waarom Barca? Omdat ze een heel mooi spel spelen en Messi omdat deze snel en zeer behendig is en zeker beter is dan Ronaldo. Zelf speelt Rayan het liefst op het middenveld, want daar kan je lekker spelen. En later, u raadt het echt nooit, wordt hij profvoetballer.

Dat moet nog wel even wachten. Hij voetbalt nu wel bij RBC, waar hij nog beter verwacht te worden, maar hij zit ook nog op school. Dat is Het Pallet in Bergen op Zoom, waar hij in groep 6 zit bij juf Lisette en juf Linda. Op mijn vraag of deze dames mooi zijn, laat hij zoals een echte heer betaamt, zich niet uit. Rayan vindt zeker dat ze aardig zijn. Zijn lievelingsvak is gym. Rekenen laat hij liever aan z’n zakjapanner over.

Rayan zou het liefst elke dag jarig willen zijn want dan kan hij elke dag zijn lievelingskostje spaghetti eten. Dat moet dan wel door mama Mina zijn gemaakt want deze maakt de lekkerste spaghetti ter wereld. Als u dat wilt uitproberen, kunt u van mij het telefoonnummer van de familie Aguezal krijgen.

Als laatste vraag ik onze Pupil van de Week waarom hij bij RBC voetbalt. Hij vertelt dat hij RBC een goede club vindt en dat hij hier veel kan leren. En dat klopt als een bus.

Rayan, veel plezier zondag als RBC tegen Victoria ’03 zal strijden in het Herstaco Stadion. De weersverwachting is goed, het bier staat koud, de koffie is vers en de sfeer zal er, zoals altijd, gezellig zijn. Waarom zou u niet komen kijken? De wedstrijd start om 14:30 uur.