Titelkandidaat Victoria '03 tegenstander RBC

20-04-2018

 

ROOSENDAAL - Titelkandidaat Victoria '03 is zondag de tegenstander van RBC. De aftrap in het Herstaco Stadion is om 14.30 uur.

Victoria '03 staat op de derde plaats en heeft twee punten achterstand op Hoeven en SC Gastel. Naast deze drie Halderbergse clubs kan alleen het Zeeuws-Vlaamse Philippine dit trio nog bijbenen wat de titelaspiraties betreft. 

Victoria '03 won afgelopen zondag met 5-1 van rode lantaarndrager FC Bergen. Ondanks de behoorlijk grote uitslag, kon de ploeg van trainer en oud RBC-speler Ronald van Oeveren niet imponeren en was het pas na rust in staat het verzet van de Bergenaren te breken. Maar niet goed spelen en toch scoren is natuurlijk het ultieme kenmerk van een kampioenskandidaat.

RBC is wat dat betreft het tegenovergestelde. De oranje-witten creëren weliswaar elke wedstrijd legio kansen, maar benutten er daar veel te weinig van waardoor ze zichzelf ongewild in de problemen brengen. Afgelopen zondag wisten de mannen van trainer-coach Danny Mathijssen echter het tij te keren en werd stadgenoot Roosendaal onder het toeziend oog van bijna 600 toeschouwers verdiend met 3-0 verslagen. Voor RBC is het nu de kunst om die lijn voort te zetten. Met nu nog drie achtereenvolgende thuiswedstrijden voor de boeg -  tegen Victoria '03, Steenbergen en Philippine - zou de stadionclub zich verder de middenmoot in moeten werken. RBC staat nu tiende in de rangschikking en heeft een punt voorsprong op Groen Wit en twee op Steenbergen. Door de goede resultaten van de afgelopen weken in de laatste periode is RBC zelfs daarin nog niet kansloos. De achterstand op Hoeven bedraagt twee punten, Terneuzen en Philippine hebben een punt meer. Victoria '03 heeft evenveel punten als RBC. De selectie van RBC werd overigens deze week versterkt met JO19-speler Aaron Dekkers. De jonge middenvelder maakt nu vast onderdeel uit van het 1e elftal.

De laatste keer dat Victoria '03 op bezoek kwam in het Herstaco Stadion was op 1 mei 2016. Drie wedstrijden voor het competitieslot waren de Oudenboschenaren koploper in de 4e klasse B en nog ongeslagen. Voor bijna 500 toeschouwers wist RBC toen, dankzij een goal van Jari Voeten, Victoria '03 de eerste nederlaag van dat seizoen te bezorgen. Uiteindelijk pakte Victoria toch de titel. RBC werd tweede, maar verloor de finale van de promotie-degradatie wedstrijden tegen Bavel.

De heenwedstrijd dit seizoen werd door Victoria '03 met 2-1 gewonnen. RBC kreeg in december meerdere kansen om in ieder geval gelijk te spelen, maar doelman Niels van Sundert hield zijn doel schoon.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter De Lang. Pupil van de Week is Rayan Aguezal. De prijs van een wedstrijdticket voor de Zuid- en Oost tribune bedraagt € 3. RBC SeizoenClubCard houders hebben uiteraard gratis toegang.