RBC wint stadsderby van Roosendaal

15-04-2018

ROOSENDAAL - RBC heeft vandaag de stadsderby winnend afgesloten. Stadsgenoot Roosendaal werd met 3-0 verslagen. De ploeg van trainer-coach Danny Mathijssen kreeg in de eerste helft voldoende kansen om op voorsprong te komen, maar net als in de laatste weken werden die kansen niet benut. In de tweede helft wist RBC op voorsprong te komen, zonder eerst achter te komen. Dit was in 2018 nog niet gelukt. Randy Elst was de grote man bij RBC met twee goals en Anwar Tarfit was met een prachtige treffer verantwoordelijk voor de 3-0 en gaf de overwinning extra glans.

Bij RBC waren ten opzichte van afgelopen donderdag met Groen Wit (5-2 verlies) enkele wijzigingen. Jovanni van Nijnatten moest plaats maken voor Jari Voeten in de punt van de aanval. Achterin was er weer een plekje voor Michiel Kuipers als linksback. Aaron Dekkers mocht ook vanaf het begin starten en vormden samen met Elst en Lars de Voogd het middenveld.

RBC kreeg in de openingsfase meteen een levensgrote kans. De Voogd ging goed door op de achterste linie van de gasten en wist zo Voeten vrij voor de doelman te zetten. Zijn inzet was zwak en werd gered door doelman Kevin van Kilsdonk. Een kwartier later kwam Elst vrij voor de doelman, maar zijn inzet werd ook gekeerd. Voeten kwam daarna andermaal voor de keeper, wist deze nu wel te passeren, maar zijn lob eindigde op de paal. Roosendaal kreeg vlak voor rust nog wel een grote kans. Een inzet werd door doelman Thierry Aarts uit de kruising getikt.

In de tweede helft bleef de aanvalsdrang van RBC aanhouden. Elst kwam vrij voor de doelman en wist in de korte hoek binnen te schieten. Na een uur spelen verdubbelde RBC de score via diezelfde Elst. Een vrije trap leek tegen de touwen gekopt te gaan worden door Dekkers, maar deze kon er net niet bij. De doelman van Roosendaal anticipeerde op de beweging van Dekkers, waardoor de voorzet van Elst via de binnenkant van de paal gepromoveerd werd tot doelpunt: 2-0.

Roosendaal bracht daarna routinier Robin Franken nog in om het tij te keren. Ondanks enkele gevaarlijke voorzetten had doelman Aarts weinig te doen. RBC probeerde via de counter de score verder uit te breiden. Tarfit was dichtbij, maar zijn inzet ging voorlangs. Vlak voor tijd was het wel raakt voor RBC's topscorer. De linksbuiten ging achter een vrije trap staan en schoot prachtig binnen: 3-0.

Door de overwinning stijgt RBC weer op de ranglijst en neemt het afstand van de onderste plaatsen. Volgende week ontvangen de Roosendalers Victoria '03. De ploeg van Mathijssen doet vooralsnog ook nog mee om de derde periode. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - Roosendaal 3-0 (0-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk, Gino Pieter, Joey Tak, Michiel Kuipers; Lars de Voogd, Aaron Dekkers, Randy Elst (Sebastian Verhulst); Mujib Yaqoubi (Sven van Son), Jari Voeten (Jovanni van Nijnatten), Anwar Tarfit

Scoreverloop: 51' Randy Elst 1-0; 62' Randy Elst 2-0; 74' Anwar Tarfit 3-0

Scheidsrechter: C. van der Heyden