Stadsderby in Herstaco Stadion

13-04-2018

 

ROOSENDAAL - Aanstaande zondag wordt in het Herstaco Stadion de stadsderby tussen RBC en Roosendaal gespeeld. Wedstrijdsponsor is De Hypotheker Roosendaal en Mohamed Tarfit is Pupil van de Week.

RBC heeft door de nederlaag van gisteren bij Groen Wit het vorige week gewonnen terrein moeten prijsgeven en staat weer op de twaalfde plaats. De achterstand op Steenbergen bedraagt nu 1 punt, op Groen Wit 2 en UVV '40 heeft 3 punten meer. Daarnaast hebben deze drie ploegen allemaal een wedstrijd minder gespeeld. Voor zondag is RBC in ieder geval in de gelukkige omstandigheid dat het weer met elf man aan de aftrap staat! Tegenstander Roosendaal heeft 8 punten meer dan de oranje-witten en bezet de vijfde positie op de ranglijst. De Kaaimannen speelden vorige week op Hulsdonk met 1-1 gelijk tegen Hontenisse.

De heenwedstrijd werd door Roosendaal eind januari verdiend met 1-0 gewonnen. In het verleden was Roosendaal slechts één keer eerder voor een officiële wedstrijd te gast bij RBC. Dat was in het seizoen 1956-1957. Roosendaal kwam toen voor de eerste ronde van de KNVB-beker naar De Luiten, maar kreeg klop met 7-0.

De poorten van het Herstaco Stadion gaan zondag open om 12.30 uur. Er is een voorwedstrijd van RBC JO9-1 en er zijn onder andere optredens van Rob van Daal en DH Sound. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Clint van der Heyden.

Wilt u trouwens een door Pierre van Hooijdonk gesigneerd retro shirt van RBC winnen? Like ons dan op Facebook, meld u aan voor dit evenement en kom naar het Herstaco Stadion.

Mede dankzij onze sponsoren is de toegang tot het stadion en het parkeren gratis.

Na de wedstrijd is PSV-Ajax live te zien in het supporterscafé.