RBC verliest duel met Groen Wit

12-04-2018

 

BREDA - RBC heeft het eerder gestaakte duel met Groen Wit, waarin de resterende 38 minuten nog gespeeld moesten worden, niet weten te winnen. De Roosendalers begonnen met een 2-1 achterstand en moesten het duel verder uitspelen met tien man, omdat Huub Schuit in het gestaakte duel een rode kaart had gekregen. Na 50 seconden was de hoop op een resultaat al vervlogen. RBC liet zich gemakkelijk uitspelen aan de rechterkant, waarna de rechtsbuiten van de thuisploeg de 3-1 op het scorebord bracht.

Na de 3-1 kreeg RBC nog wel een kans op de aansluitingstreffer. Maar zoals zo vaak de laatste weken eindigde de inzet op de paal. Nadat trainer-coach Danny Mathijssen Gino Pieter naar voren had gestuurd was het helemaal behelpen achterin. Al snel zat de 4-1 achter doelman Thierry Aarts en tien minuten voor tijd ook nog de 5-1. Randy Elst schoot een minuut voor tijd nog de 5-2 binnen (zie foto).

Door de nederlaag zakt RBC weer naar de twaalfde plek. Komende zondag staat de stadsderby tegen Roosendaal op het programma. Het heenduel ging met 1-0 verloren. (Foto: Arthur Verbraak)

Groen Wit - RBC 5-2 (2-1)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk (Jari Voeten), Gino Pieter, Sebastian Verhulst; Sven van Son, Randy Elst, Lars de Voogd; Mujib Yaqoubi, Jovanni van Nijnatten, Anwar Tarfit.

Scoreverloop: 53' Mouhcine Zerouali 3-1; 77' Mouhcine Zerouali 4-1; 80' Jonathan van Haperen 5-1; 89' Randy Elst 5-2

Scheidsrechter: J.A.A. de Pijper