Belangrijke degradatieduels in 3A

06-04-2018

 

ROOSENDAAL - Komende zondag staan er belangrijke degradatieduels op het programma in de 3e klasse A van het district Zuid 1. Door de winst vorig weekend van FC Bergen en RBC staan de onderste zeven teams qua puntenaantal nog dichter bij elkaar. Terneuzen heeft 22 punten, Steenbergen en UVV '40 hebben er 20, Groen Wit en RBC 19, Breskens 14 en FC Bergen sluit de rij met 6 punten. Zes van deze zeven ploegen treden tegen elkaar in het strijdperk. In Breda kruisen Groen Wit en Terneuzen de degens en Breskens ontvangt UVV '40. RBC gaat op bezoek bij FC Bergen. Steenbergen speelt thuis tegen kampioenskandidaat Victoria '03.  

RBC speelt dus tegen hekkensluiter FC Bergen. De Bergse ploeg boekte afgelopen zondag de eerste overwinning van dit seizoen. In een heroïsche wedstrijd wonnen de mannen van trainer Patrick Vermeulen, ondanks een mannetje minder gedurende de tweede helft, met 3-1 van Breskens. De achterstand van FC Bergen op Breskens bedraagt nu nog maar 8 punten en zij zullen er tegen RBC alles aan willen doen om de punten in eigen huis te houden om te pogen rechtstreekse degradatie te voorkomen.

Maar ook RBC zal deze wedstrijd willen aangrijpen om verder afstand te nemen van de onderste plaatsen. De mannen van trainer-coach Danny Mathijssen verkeren in goede doen en bleven de laatste drie wedstrijden tegen de Zeeuws-Vlaamse tegenstanders HVV '24, Breskens en Terneuzen ongeslagen.

In de heenwedstrijd in het Herstaco Stadion wist RBC met 4-0 van FC Bergen te winnen. Anwar Tarfit scoorde toen twee keer. De andere goals waren van Jari Voeten en Wesley van Zundert.

De aftrap op Sportpark De Markiezaten is om 14.30 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Lennaert de Looze uit Zierikzee.