Sterk RBC langs Terneuzen

01-04-2018

 

ROOSENDAAL - RBC heeft het belangrijke duel tegen Terneuzen winnend afgesloten. De Roosendalers kwamen traditioneel wel weer op achterstand, maar bogen die achterstand ruim tien minuten voor tijd om in een 2-1 voorsprong en gaven die niet meer weg. De thuisploeg had voor die twee doelpunten echter wel weer een legio kansen nodig. In de basisopstelling ontbraken Huub Schuit, Joey Tak en Kevin van Andel. Schuit was gebleseerd geraakt aan zijn sleutelbeen tijdens een trainingspartij met RBC JO19. Kevin van Andel, die vorige week geblesseerd uitviel, liep op krukken en hoopt volgende week weer te kunnen aansluiten. Tak was een weekend weg, maar is volgende week weer inzetbaar. Achterin werd dit opgelost doordat Sebastian Verhulst naast Gino Pieter geposteerd werd en Michiel Kuipers startte als linksback. Mujib Yaqoubi begon als rechtsbuiten.

RBC begon goed aan het duel. Met goed positiespel werd de tegenstander naar achteren gedrukt. Na ruim tien minuten leek de thuisploeg op voorsprong te komen toen Randy Elst Anwar Tarfit wist te bereiken die hard raak schoot. Het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Daarna ontsnapte Jovanni van Nijnatten aan de rechterkant, kwam alleen voor de keeper, maar leek besluiteloos en probeerde met een harde voorzet Tarfit te bereiken, maar de bal was zo hard dat hij voorlangs ging.

Terneuzen, die voorin drie kleine behendige spelers had, kwam mondjesmaat voor de goal van doelman Thierry Aarts, maar het eerste schot uit de tweede lijn belandde meteen op de lat. Na slecht uitverdedigen van RBC kreeg de ploeg uit Zeeuws-Vlaanderen een hoekschop. Die corner werd kort genomen, waarna de speler die de hoekschop nam de bal in buitenspelpositie weer terug kreeg. Uit die voorzet werd via een intikker in de verre hoek de 0-1 op het scorebord gebracht. Het vlagsignaal voor buitenspel werd genegeerd.

Na het doelpunt was RBC even van slag en de eindpass werd in die fase steeds te hard gegeven. In de slotfase van de eerste helft kreeg Van Nijnatten nog een kans. Uit een moeilijke hoek volleerde hij op de vuisten van de doelman. Vier minuten voor het rustsignaal was het wel raak. De mee opgekomen Mike Schalk leverde een harde voorzet af bij Tarfit die ditmaal zijn inzet wel gepromoveerd zag worden tot doelpunt.

In de tweede helft ging RBC op jacht naar de overwinning. Terneuzen bleef gevaarlijk met het behendigde trio, maar ondanks enkele hachelijke situaties moest doelman Aarts pas in de absolute slotfase ingrijpen op een inzet vanuit een vrije trap. De Roosendalers kregen in de tweede helft kans na kans. Yaqoubi kon uit een voorzet alleen het zijnet vinden, Van Nijnatten zag zijn inzet uit een voorzet net langs de verkeerde kant van de paal gaan, Tarfit's schot suisde langs de verkeerde kant van de paal, Van Nijnatten kopte in vrijstaande positie over, Randy Elst schoot vanuit de tweede lijn over en pas in de 78ste minuut kon het RBC-publiek opnieuw juichen. Elst zette Van Nijnatten vrij voor de keeper, die door de laatste man tegen de vlakte werd gewerkt: penalty (zie foto). Tarfit schoot raak, 2-1. Na de 2-1 kwam er meer ruimte voor RBC. Yaqoubi kreeg de grootste kans om aan alle onzekerheid een einde te maken. Elst wist op de achterlijn met een puntertje Yaqoubi te bereiken die vanaf de penaltystip de 3-1 leek te maken, maar met een sliding wist een speler van Terneuzen op de doellijn de tegentreffer te voorkomen. Terneuzen kreeg door een aantal vrije trappen en corners nog kansen op de gelijkmaker, maar een inzet in de blessuretijd werd door Aarts klemvast in de korte hoek gepakt.

Door de overwinning heeft RBC weer aansluiting gevonden met de veilige plekken. Door het verlies van Breskens heeft de ploeg van Mathijssen zich inmiddels losgerukt van de Zeeuwse ploeg. Volgende week gaat RBC op bezoek bij hekkensluiter FC Bergen, dat vandaag haar eerste overwinning van het seizoen boekte (3-1 winst op Breskens). (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - Terneuzen 2-1 (1-1)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk, Gino Pieter, Sebastian Verhulst, Michiel Kuipers (Aaron Dekkers); Lars de Voogd, Sven van Son (Adnane Samra), Randy Elst; Mujib Yaqoubi, Jovanni van Nijnatten, Anwar Tarfit

Scoreverloop: 30' Douwe Nieskens 0-1; 41' Anwar Tarfit 1-1; 78' Anwar Tarfit 2-1

Scheidsrechter: Lennart Geertsen

Aantal toeschouwers: 120