RBC niet langs Breskens

25-03-2018

BRESKENS - RBC is er niet in geslaagd om de degradatiekraker tegen Breskens te winnen. De ploeg uit Zeeuws-Vlaanderen had weinig in te brengen tegen de Roosendalers, maar kwam in de beginfase wel op voorsprong na een fout achterin. De oranje-witten kregen veel opgelegde kansen, vooral via Jovanni van Nijnatten, maar geen enkele keer was het raak. In de tweede helft wist Anwar Tarfit uit een moeilijke hoek in ieder geval een gelijkspel veilig te stellen, 1-1.

In de openingsfase gebeurde er weinig. RBC kwam in het eerste gedeelte weinig voor de goal, maar dat veranderde toen Breskens de score opende. Vanaf de linkerkant werd een voorzet gegeven, die in vrijstaande positie simpel tot de openingstreffer leidde.

Het spelbeeld veranderde daarna volledig. Breskens werd steeds verder naar achteren gedrukt. RBC reeg de kansen daarna aan een. Van Nijnatten schoot oog in oog met de keeper tegen de doelman aan, kopte daarna in volledig vrijstaande positie over, kwam daarna andermaal vrij voor de goal, legde af op Tarfit, maar de linksbuiten kon niets anders dan tegen de keeper aan schieten. In de slotfase schoot Tarfit door een wirwar van benen net langs de verkeerde kant van de paal.

In de tweede helft kwam RBC pover uit de kleedkamer. In het eerste kwartier na rust gebeurde er weinig. Uit het niets kwamen de Roosendalers echter wel op gelijke hoogte. Met een steekpass wist Randy Elst Tarfit aan de linkerkant vrij voor de keeper te zetten, die vanuit een moeilijke hoek de stand op gelijke hoogte bracht (zie foto). Daarna was RBC een aantal keer gevaarlijk via Elst vanuit de tweede lijn. Zijn schoten gingen echter ruim over.

In de slotfase kreeg de ploeg van coach Danny Mathijssen weer enkele grote kansen. Een voorzet van Van Nijnatten werd gemist door de ingevallen Muijb Yaqoubi, en de rebound van Elst werd geblokt. Niet veel later kwam Van Nijnatten aan de rechterkant alleen voor de doelman, maar in plaats van zelf te schieten gaf hij een voorzet die simpel kon worden weggewerkt. Daarna kwam Van Nijnatten aan de linkerkant vrij voor de goal, maar zijn rollertje werd simpel gepakt. Vlak voor tijd kwam RBC wel op voorsprong via Elst, maar hij werd afgevlagd voor buitenspel. Breskens kreeg in de blessuretijd nog de kans om de overwinning binnen te gaan halen, toen een aanvaller van de thuisploeg alleen voor doelman Thierry Aarts kwam. De goalie van RBC wist met een goede redding een punt veilig te stellen. (Foto: Arthur Verbraak)

Breskens - RBC 1-1 (1-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk, Huub Schuit, Gino Pieter, Joey Tak (Michiel Kuipers); Lars de Voogd, Sven van Son (Mujib Yaqoubi), Randy Elst; Kevin van Andel (Sebastian Verhulst), Jovanni van Nijnatten, Anwar Tarfit

Scoreverloop: 18' Joris Corijn 1-0; 64' Anwar Tarfit 1-1

Scheidsrechter: Harun Coskan