Pupil van de Week: Amir Allouchi

17-03-2018

 

ROOSENDAAL - Alle spelers van RBC JO11 staan zoals elke keer te popelen om Pupil van de Week zijn. Deze keer is op uiterst democratische wijze Amir Allouchi gekozen.

Amir, van het bouwjaar 2008, woont met zijn broers Hamza (11) en Zakariyya (8), zijn zusjes Omayra (6) en Noor (3) en papa en mama in het altijd zonnige Bergen op Zoom.

Daar in 'Bèrrege' begon deze supersnelle linkspoot zijn voetbalcarrière op 5 jarige leeftijd bij FC Bergen. In de JO9 beleefde hij zijn mooiste voetbalmoment, in een bloedstollende finalekraker tegen MOC '17, welke eens een keer de wedstrijd niet op het laatste moment afbliezen, scoorde hij van grote afstand in de kruising.

De favoriete positie van Amir is mid/mid, waar hij zijn snelheid goed kan gebruiken.

Wellicht kunt u hem ooit in deze positie bij zijn lievelingsclub Mancester City, bewonderen. Amir wordt later, u raadt het al, prof voetballer, en waarom niet bij City?
Toen ondergetekende razende reporter Amir vroeg waarom Mancester City, liet hij wijselijk weten dat ze daar mooi voetbal spelen en daar speelt ook nog eens zijn idool Kevin de Bruine. Amir, een heuse voetbalkenner, legt uit dat De Bruine zo goed is omdat hij veel inzicht en overzicht heeft en ook een bijzonder mooie trap in huis heeft. Wat altijd handig is als de gordijnen opgehangen moeten worden.

De liefde voor voetbal heeft Amir niet van een vreemde. Zijn vader voetbalde zijn hele jeugd bij FC Bergen, en later bij MOC '17. Deze voorliefde en kennis brengt hij graag, tot zelfs langs de lijn, fanatiek over op zijn zoon. Beide broers van Amir voetballen ook bij RBC, verschillende neefjes voetballen op hoog niveau tot NAC aan toe. Ja ja, een echte voetbalfamilie.

Amir zit op de Elfeth school in Bergen op Zoom in groep 6 bij juffrouw Henriëtte. Het leukst vindt hij rekenen, en dat is handig als hij later ingenieur wordt (naast zijn prof carrière natuurlijk ) want die moeten vaak oppervlaktes uitrekenen. Wat minder leuk vindt hij woordenschat.

Het aller, aller, allerliefst eet Amir Pasta van mama.

Als laatste vroeg ik deze guitige slimmerik waarom hij bij RBC voetbalt. Amir antwoordde: omdat hij er veel kan leren en er vaak scouts zijn.

Amir, heel veel plezier aanstaande zondag bij de vedetten van RBC.

De wedstrijd tegen Philippine start om 14:30 uur in het gezellige Herstaco Stadion. Amir moedigt dan het 'eerste' aan. We hebben de overwinning dus eigenlijk al bijna binnen.
Komt u ook kijken?