RBC start derde periode tegen Philippine

16-03-2018

 

ROOSENDAAL - Zondag staat de 18e speelronde op het programma. Dit is de eerste wedstrijd van de derde en laatste periode. RBC begint met een thuiswedstrijd tegen Philippine.

Met Philippine treffen de oranje-witten een sterke tegenstander. De mannen uit de mosselstad staan door twee achterstallige wedstrijden op de vierde plaats, maar hebben samen met Hoeven de minste verliespunten. Vorige week won Philippine met 2-1 van UVV '40 en herstelde zich daarmee van de thuisnederlaag in de topper tegen Victoria '03.

RBC pakte vorige week een punt bij HVV '24, maar door het 3-3 gelijkspel van Groen Wit tegen Hoeven bleef de achterstand op de Bredanaars een punt. De mannen van trainer-coach Danny Mathijssen gaan er zondag alles aan doen om een goede start te maken in de derde periode en de achterstand op Groen Wit, dat op bezoek gaat bij Roosendaal, te verkleinen. Bij RBC keert Huub Schuit terug van zijn schorsing naar aanleiding van zijn twee gele kaarten tegen Groen Wit.

De heenwedstrijd in Philippine eindigde destijds in een 1-1 gelijkspel. Na een vroege 1-0 achterstand wist Anwar Tarfit RBC uit een penalty op gelijke hoogte te brengen. In de slotfase van het duel leek Jovanni van Nijnatten alsnog de overwinning binnen te slepen voor de oranje-witten, maar zag zijn goal afgekeurd wegens buitenspel.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Hendrik de Graaff. Pupil van de Week is Amir Allouchi. Wedstrijdtickets voor de Zuid- en Oost tribune zijn voor € 3 verkrijgbaar aan de kassa van het Herstaco Stadion. RBC SeizoenClubCard houders hebben gratis toegang.